Populära spel direkt i din mobil

Källa: Pixabay

Saknar du något att fördriva tiden med när du är på väg till jobbet eller skolan? Har du en smarttelefon kan du koppla upp dig i mobilen och spela med vänner världen över.

Många spel är idag en plattform för att möta nya vänner med samma intresse.

Vi har tagit fram några av de mest populära actionspelen som finns idag.  Fördriv tiden med Call of Duty, Fortnite eller varför inte Playerunknown’s Battlegrounds. Spel för dig som gillar mer spänning och action.

Gratisspel direkt i din mobil

Call of Duty

Många känner nog till spelet sedan tidigare då de lanserades redan år 2003 på PC.

Sedan dess har Call of Duty varit ett populärt spel bland många och har även lanserats som mobilversion år 2019 på både Android och iOS.

Spelet skiljer sig en aning från PC vilket nog är ganska självklart och en av de större skillnaderna är att spelaren själv avfyrar aldrig ett vapen.

Du kan spela traditionella multiplayer banor med lag och du kan även spela på battle royale-läge med upp till 100 spelare som slåss för samma titel.

Normalt sett behöver du betala för att spela Call of Duty men med mobilversionen är de gratis med undantag av tillvalsköp. Ladda ner i Google play affären och på App store nu.

Grand Theft Auto 3

Grand Theft Auto har idag blivit en klassiker, spelet kom redan år 2001 och blev snabbt ett jättepopulärt spel. 10 år senare släpptes Grand Theft Auto 3 första gången till mobila enheter. Kritiken var positiv tack vare den förbättrade grafiken. Ett actionspel som aldrig slutar att vara spännande.

Spelet är kompatibelt med både Android och iOS. Spelet är inte gratis och kostar en aning, för att se aktuellt pris kolla in på Google play eller App store.

Playerunknown’s Battlegrounds Mobile

Spelet släpptes som betaversion till operativsystemet Windows år 2017. Det slog igenom direkt och har idag blivit ett populärt spel hos många spelare. Mobilversionen lanserades år 2018 och är fortfarande en favorit hos många.

Förutom att spelet är extremt underhållande finns det några funktioner som gör spelet ännu bättre. Dels är det möjligheten att kunna spela med vänner, dels också i lag. Det finns även en funktion som är väldigt intressant och de är röstchatt. Ja, du kan koppla ihop dig med vänner och prata under spelets gång.

Spelet kan du ladda ner i Google play och App store helt gratis.

Källa: Unsplash

Summering

Med den ständigt växande strömmen av olika spel finns det alltid något för alla. Spelen som nämns här är underhållande för dedikerade spelare och nykomlingar, och om du inte är ett fan av att delta kan du titta på en Esport stream online.

Att spela spel idag behöver inte längre kräva några hundra i fickan och en spelbutik. Idag kan du spela många spel gratis på din mobil, men du bör hålla ett öga på extra funktioner eftersom dessa kan kosta ett öre. Det som är fantastiskt är att du kan ansluta till vänner runt om i världen och spela tillsammans var du än är.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi