Så fixar du den perfekta gamingdatorn 2021

När man gamear är det förstås oerhört viktigt att man har bra hårdvara. Ja, det är nästan helt avgörande för att få bästa möjliga spelupplevelse. Men, hur ska man tänka när man när man ska köpa en ny gamingdator? Här kommer några värdefulla tips.

För att få bästa möjliga pris på din gamingdator är ett bra tips att kolla runt på många olika sajter eftersom priset kan skilja ganska mycket från sajt till sajt. Här finns det bokstavligen tusenlappar att spara för den som är villig att lägga ner lite energi på att hitta bästa möjliga pris. Tänk också på att du inte måste köpa alla komponenter på ett och samma ställe. Du kan till exempel köpa skärm och tangentbord på ett ställe och själva datorn på ett annat.

Ett bra tips kan också vara att kolla efter olika rabatterbjudande som går att hitta på nätet. Det finns en rad olika sidor som till exempel rabattkalas.se som samlar alla erbjudanden och rabattkoder, bland annat för hemelektronik och liknande.

Det kan också vara bra att kolla in vad andra köpare tycker om den eller de produkter du är intresserade av att köpa. På så sätt får du en rättvisande bild av hur allting funkar i verkliga livet så att säga.

Källa: Unsplash

När det kommer till själva produkten är det viktigt att fråga dig vad du egentligen behöver i form av hårdvara till din nya gamingdator.

Hur mycket processorkraft behövs? Kommer jag spela spel som kräver den senaste och mest kraftfulla processorn eller klarar jag mig med en något mindre processor? Detta kan vara viktigt att ta i beaktning eftersom det kan skilja ganska mycket i pris mellan olika processorer.

Vilken typ av skärm vill jag ha? Skärmen är en viktig del om du vill ha den ultimata spelupplevelsen och här finns det förstås många olika alternativ. På senare år har det blivit allt mer populärt med så kallade super wide-skärmar som har ett förhållande mellan bildens bredd och höjd på 32:9. Detta innebär alltså att skärmen är mer än tre gånger så bred som den är hög.

Fördelen med den här typen av skärm är att du får ett bredare synfält, vilket ger en betydligt djupare inlevelse när du spelar. Samtidigt är den här typen av skärmar inte så fasligt dyra numera. Det går nämligen att hitta super wide-skärmar för under 5 000 kronor. Någon extra tusenlapp på en bra skärm kan det vara värt om man vill ha en perfekt gamingdator.

Källa: Pexels

Bra RAM-minne är också viktigt att ha eftersom många spel kräver en hel del RAM. Rekommenderat är att satsa på minst 16 GB i RAM om du har tänkt dig att spela mycket och inte vill ha några störningar. Ett bra grafikkort är också A och O för bästa möjliga spelupplevelse.

Sist, men inte minst, är det också viktigt att ha en bra hårddisk även om de flesta spel idag spelas online. För att laddningen av spel ska gå så fort som möjligt bör du välja en så kallad SSD-disk.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi