Säkerställ säkert spelande: Viktiga faktorer att tänka på när du väljer en spelsajt

I takt med att internet har blivit alltmer integrerat i våra vardagliga liv så är det idag relativt säkert att spendera tid på nätet. Tack vare saker som GDPR så är vi i Europa lite extra skyddade när det gäller våra personliga uppgifter.

Men trots detta så finns det fortfarande risker där ute med bristfälliga sajter. Här kan du därför läsa om några viktiga faktorer att tänka på när du väljer en spelsajt.

Kryptering och skydd av personlig data

När det gäller kryptering och skydd av personlig data så är det lätt att tänka att man måste vara ett teknik-geni eller en riktig nörd för att förstå sig på det, men faktum är att det inte behöver vara så krångligt.

Ett enkelt sätt att se om spelsajten i fråga använder grundläggande kryptering är att kika direkt intill addressen i webbläsaren, där finns oftast information om vilket säkerhetscertifikat som just denna webbsida använder sig av. De allra flesta webbläsare visar denna symbol i form av ett hänglås.

Det du är ute efter är att få reda på om hemsidan använder sig av ett så kallat SSL certifikat. Ett SSL-certifikat är ett digitalt certifikat som autentiserar en webbplats identitet och möjliggör en krypterad anslutning. SSL står för Secure Sockets Layer, som är ett säkerhetsprotokoll som skapar en krypterad länk mellan en webbserver och en webbläsare.

Så länge som spelsajterna du kikar på har SSL-certifikat så öppnar det upp för flera möjligheter att hitta ett säkert casino utan svensk licens eller en hemsida att spela andra spel på. Detta då det innebär att hemsidan kommer att möta de existerande kraven för skydd av din personliga information.

Kort sagt: SSL håller internetanslutningar säkra och förhindrar dåliga aktörer från att läsa eller ändra information som överförs mellan två system. När du ser en hänglåsikon bredvid URL:en i adressfältet betyder det att SSL skyddar webbplatsen du besöker, vilket i sin tur betyder att du kan känna dig lite tryggare.

Säkra betalningar

Något som är viktigt att tänka på är att endast använda sig av säkra betalningar på nätet. Om du knappar in din kreditkortsinformation på en slumpmässig webbplats, komplett med CVC-kod så är risken stor att dina uppgifter kan sparas någonstans.

Det är därför bra att kontrollera följande:

  • Att BankID används för att godkänna betalningen.
  • Att betalningen hanteras genom en operatör som du känner igen t.ex Trustly eller PayPal.
  • Att webbplatsen har aktuella policyer för din sekretess.

Alla ansedda webbplatser kommer tydligt att berätta om hur de skyddar din personliga information, inklusive dina kreditkorts- eller bankuppgifter i sina policyer. Att ta några minuter att läsa hela integritetspolicyn är värt det för att säkerställa att du är bekväm med företagets sekretesspraxis innan du slutför en onlinetransaktion hos de.

Genom att använda de enkla tips och åtgärder som vi listar ovan så kan du se till att vara väldigt säker när du försöker att välja en spelsajt att spela på. Att se till att spelsajten i fråga innehar de rätta certifikaten, i kombination med lite sunt förnuft från din sida, är det allra bästa sättet att vara trygg och säker online.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...