Satsa och vinn på e-sport

Många förknippar betting med sporter som ishockey, fotboll och tennis. I dag finns det ytterligare en sport som växer i sammanhanget och det är e-sport. Dator- och tv-spel är så populära och lockar såväl spelare som publik och därmed ökar tillströmningen med pengar från sponsorer och större turneringar. Detta är saker som i sin tur leder till e-sportens ökande popularitet inom betting också. Nuförtiden finns det ett relativt brett utbud med odds på olika spel inom olika marknader för e-sport. Du kan till exempel spela på vem som vinner en match eller en turnering.

E-sport – spelare som möts via en skärm

E-sport innebär att spelare möter andra spelare och kan tjäna pengar genom att delta i turneringar och andra tävlingar. Spelare är oftast med i ett lag som ställs mot andra lag med publik som tittar på plats eller hemifrån via strömning. Kort och gott kan det jämföras med fotbollsspelare eller ishockeyspelare. Den väsentliga skillnaden är att motståndarna gör upp via en skärm i stället för på en fysisk plan eller i en rink. Antingen online eller via LAN, Local Aera Network.

Det finns olika sorters spel och det är inte alltid nödvändigtvis ett lag som mötet ett annat. Det kan även vara en mot en som gäller. Omtyckta Counter-Strike Global Offensive (CS:GO) spelas fem mot fem för att ta ett exempel. Sedan finns det även olika typer av spel som lockar olika tittare. Det är bra om du lär dig förkortningar som FPS (First Person Shooter) och MOBA (Multiplayer Online Battle Arena).

Odds för e-sport

När du besöker svenska spelbolag online finns det inte sällan möjlighet att se över odds för e-sport. Det betyder att du kan satsa pengar på utgången – precis som i andra matcher. Olika spel har naturligtvis olika alternativ för betting och eftersom marknaden växer skapar det nya alternativ med jämna mellanrum. Många svenska spelbolag erbjuder såväl betting som casinospel. Du hittar flera sådana exempel på Slots.se.

Här kan du se olika sätt som du kan betta på e-sport:

  • Matchvinnare: Om det rör sig om bäst av tre eller fem kartor kan du satsa på en eller två som vinnare. I matcher som spelas ”bäst av ett” kan du spela på 1, X, 2 eftersom en karta i en del spel eller ligor kan sluta oavgjort.
  • Karta: Om det handlar om ”bäst av tre” kan kanske du tror att ett lag vinner en karta men inte hela matchen har du möjlighet att satsa på detta alternativ.
  • Vinnare: I turneringar kan du satsa pengar på vilket lag du tror vinner hela turneringen.
  • Livespel: Precis som under matcher i andra sporter kan du lägga spel under tiden som matchen pågår.
  • Handikapp: Matcher med tre eller fler kartor gör det möjligt att lägga spel som -1,5. Det betyder 2-0 i vinst i en match där det är bäst av tre som gäller. Det finns olika handikapp som du kan lära dig mer om ifall du vill spela på detta.
  • Final: I turneringar kan du satsa på vilket lag som kommer att hamna i final.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi