Spela på din iPad

Om du äger en iPad och inte har provat att spela spel på den så har du missat något. Det finns flera funktioner i din surfplatta som gör den optimal för vissa typer av spel. Det kan vara svårt att välja rätt spel och därför ger vi dig här ett par tips för att hitta rätt. Dessutom berättar vi om några smarta tillbehör som är bra att ha när du spelar på iPad.

Inbyggda funktioner

Det finns en gyro-funktion i din iPad som låter den känna av när du rör den åt något håll eller lutar den. Den här funktionen är användbar när du spelar vissa spel. I kombination med att själva plattan är ungefär lika stor som ratten på en bil så gör det att iPad är bra för att spela en del racingspel.

När du spelar i allmänhet, och racingspel i synnerhet, kan det gå vilt till. Därför är ett bra skydd från Skalhuset att rekommendera innan du sätter igång.

Extra tillbehör

Om du dockar din iPad till din tv så kan du låta surfplattan vara endast ratt och kontrollpanel medan teven får vara externa skärm.

När du i stället spelar något annat spel, ett arkadspel till exempel, kan du i stället använda dig av en extern handkontroll. Den kan du koppla antingen genom Bluetooth eller via en sladd. Då kan du använda teven som skärm, med iPaden ställd på bordet medan du lutar dig tillbaka i soffan med handkontrollen.

Ladda ner och testa

Det finns en uppsjö av spel som är optimerade för att spela på din iPad. I App Store kan du prova dig fram genom att ladda ner några spel från gratislistan. För varje spel så står det tydligt om den är kompatibel med din enhet.

Efter att du har testat några spel kommer du veta vilken typ av spel som passar dig bäst. Sen är det bara att köra på.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi