Testa världens mest populära sportspel

Bland de allra mest populära TV- och datorspelen på marknaden döljer sig ett gäng sportrelaterade titlar. Du har säkert hört talas om FIFA, NHL och Need for Speed, men har du någonsin testat dem? Här ska vi ta en närmare titt på hur spelen fungerar och vilka enheter de går att spela på!

FIFA

Det enormt framgångsrika fotbollsspelet FIFA lanserades år 1993, och har sedan dess släppts i otaliga versioner. Det är utvecklat av det amerikanska spelbolaget EA, och tack vare spelets popularitet har det miljontals fans över hela världen. Eftersom FIFA inkluderar alla de aktuella spelarna i varje fotbollslag som finns med i spelet ger det en riktigt verklighetstrogen spelupplevelse. Varje år lanseras en ny version av FIFA, och idag kan du också spela precis som du vill genom att bygga ditt eget drömlag med dina favoritspelare från valfria fotbollslag världen över. FIFA kan spelas både på datorn, på spelkonsoller som Xbox One, Nintendo Switch och Playstation 4 samt via mobilen på enheter med iOS och Android.

NHL

Du som föredrar ishockey i stället för fotboll kanske hellre spelar NHL, som även det är en riktig succé från EA. Det släpptes faktiskt innan den första versionen av FIFA, redan år 1991, och fungerar på ungefär samma sätt. Varje år lanseras en ny variant med uppdateringar och de senaste spelarna i den amerikanska hockeyligan. Du kan sedan välja vilket lag du vill spela med eller bygga ditt eget drömlag. Nytt för i år är också att man inkluderat de bästa spelarnas signaturskott vilket gör spelet ännu mer verklighetstroget. Du kan spela NHL på konsoller som Xbox One och Playstation 4 eller på din PC.

Need for Speed

Ännu ett riktigt populärt spel från EA är Need for Speed, och som namnet avslöjar är det ett racingspel som finns i många olika varianter. Den första versionen av spelet lanserades redan 1994, och sedan dess har man släppt en ny version så gott som varje år. Det som gjort spelet så omtyckt är att det inte handlar om någon traditionell racingtävling, utan här beger du dig ut på gatorna med din egen anpassade superbil för att försöka skaka av dig motståndarna. Need for Speed kan spelas på Playstation 4, Xbox One och på din dator, och en del varianter av spelet finns även tillgängliga i mobilversioner.

Counter Strike

Ett lite annorlunda spel i sammanhanget är förstapersonsskjutspelet Counter Strike, men faktum är att det idag räknas till kategorin sportspel. E-sport har nämligen blivit enormt populärt de senaste åren, och då går det inte att undvika att nämna Counter Strike som är ett av de mest framgångsrika spelen någonsin. Spelet är utvecklat av Valve Corporation och den första versionen lanserades 1999. Sedan dess har även flera uppföljare släppts, bland annat Counter Strike: Condition Zero 2004 och Counter Strike: Global Offensive 2012. Man tävlar mot andra spelare över ett nätverk, och ikläder sig antingen rollen som terrorist eller medlem i insatsstyrkan. Det finns många olika banor att spela på med olika scenarier, och spelet kännetecknas av det mycket snabba tempot vilket gör det extra spännande. Counter Strike finns tillgängligt på antingen PC eller Xbox.

Nu har du koll på de allra populäraste sportspelen som du kan testa på de enheter du föredrar. Om du gillar hög spänning och sport kan du också registrera dig på någon bettingsida och satsa på både fotboll, ishockey, racing eller e-sport med riktiga pengar. Vårt bästa tips är att besöka utländska bettingsidor eftersom de ibland har ännu bättre odds än de svenska, och vad är då inte bättre än att registrera dig på en spelsajt hos vårt grannland? Hos de bästa norska bettingsidor kan du satsa på odds och hålla tummarna för att du vinner, samtidigt som du spelar sportspel på din dator eller konsoll medan du väntar på den avgörande matchen eller sporthändelsen!

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi