Tips för att välja ditt bästa nickname

Idag spenderar vi en stor del av vår vakna tid online. Vi kollar in våra vänners bilder på sociala medier, tittar på film och vi gillar också att spela online. De som gillar att spela vet också att det första man behöver göra är att registrera sig som användare, och då krävs att man anger ett nickname, eller användarnamn. Det är inte alltid det lättaste att komma på vad man ska kalla sig. Ordet behöver kanske passa internationellt, om de man kommer spela mot finns i olika länder. Det är också bra om det kan kännas aktuellt även om några år. Ofta är det ju så att man kommer att spela samma spel under lång tid och då är det kanske inte så kul att ha ett nickname som man tröttnar på snabbt. Här nedan har vi därför samlat några tips på hur du kommer på ett bra nickname.

Passa till streaming

Dagens avancerade online-spel kan ofta ha flera miljoner spelare inloggade samtidigt. De populäraste spelen har flera tiotals miljoner nicknames registrerade. Det betyder att det dels är svårt att hitta ett namn som inte redan är upptaget, dels att det är nästan omöjligt att hitta ett som verkligen sticker ut. I äventyrsspel som World of Warcraft kommer spelet ofta att pågå under många år. Under den tiden kommer du att bygga på din karaktär, vilket kräver ett bra och slitstarkt nickname. Många som spelar frekvent online gillar även att streama sitt spel. Då är det viktigt att kunna ta med sig sitt nickname till nästa plattform. En videoplattform som många spelare använder för att streama sitt spel på är Twitch. Till exempel kan du där hitta pokerspelaren Georgina James, där hon har en kanal under sitt nickname GJReggie. Hon gillar även att spela andra spel än poker och delar gärna med sig om hur man förbättrar sitt spel. Så om du har planerat att utöka ditt spelande med en streamingkanal behöver du välja ett nickname som håller på flera plattformar.

Kalla dig för en mästare

Det första du måste bestämma är vad du ska använda ditt nickname till, är det för ett särskilt spel eller vill du ha ett allmänt som du kan använda på till exempel forum eller sociala medier. Det enklaste at börja med är ditt eget namn. Skriv upp ditt för och efternamn på ett papper, skriv också upp eventuella mellannamn. Nu är det bara att sätta i gång att leka. Testa att skriva namnet bakifrån, flytta om bokstäverna, lägg till ord och så vidare. Bara fantasin kan sätta stopp för vad du kan hitta på. Ett exempel på ett känt nickname där personen har använt sig av sitt riktiga namn är Olofmeister. Bakom det namnet döljer sig Olof Kajbjer Gustafsson, en av världens främsta CS: GO-spelare med bakgrund i framgångsrika lag som Fnatic och FaZe Clan. Det han har gjort är att med hjälp av sitt förnamn skapa ett nickname som är personligt men som också symboliserar en mästare. Att just välja ett kaxigt namn som anspelar på att man är en vinnare är ofta vanligt inom gaming. Kanske tänker man att det ska ge ett visst psykologiskt övertag om motståndaren. Det är därför vanligt att använda ord som king, master, best, rule och så vidare. Ett alternativ är att använda kraftfulla historiska namn eller lånade namn från fantasy-litteraturen. Några exempel kan vara Caesar, Xena, Khaleesi och Nike.

Följ spelets regler

När du ska skriva in dig på ett nytt spel kan du börja med att noga läsa igenom spelets regler för användarnamn. Titta bland annat efter hur många tecken som får användas, tillåtna specialtecken, etiska regler och om det går att ändra på namnet i efterhand. Tänk noga efter vad du vill att ditt namn ska utstråla. Ska det till exempel vara namnet på din karaktär i spelet eller ska det endast vara användarnamn? Ju mer du tänker på hur och var namnet ska användas, desto lättare blir det att forma rätt namn.

Kom ihåg

Till sist tar vi upp det viktigaste med att komma på ett bra nickname – att lägga det på minnet. Här kan vi ta som exempel ett av världens mest kända nicknames, PewDiePie. Det tillhör svenska Youtubern Felix Kjellberg. Hans första nickname på Youtube var PewDie. Detta glömde han dock bort och då fick han komma på ett nytt namn. Nu var det kanske ändå en lyckträff att ta just detta namn, vem vet om det varit samma sak med endast PewDie.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi