Tre tips för det perfekta spelrummet

Ett rum som är tillägnat TV-spel känns som en dröm som går i uppfyllelse för många spelare. Att dyka in i spelvärlden med surroundljud och detaljerade tv-apparater ger TV-spelen liv och förbättrar din upplevelse. Att bygga ett spelrum från grunden kan verka skrämmande, men det är ofta enklare än du tror.

#1 Välj rätt tv

För allt från actionäventyrsspel till nätcasinon som www.rubyfortune.se gör rätt tv stor skillnad. Färgdjup är viktigt, men det är även viktigt med återgivning och om det finns någon ljusblödning i bildens hörn. Det är oftast bäst att undvika böjda tv-apparater eftersom du måste vara placerad exakt i mitten för att få bästa bildkvalitet (inte idealiskt för sessioner där ni är fler spelare!), men i övrigt finns det många olika valmöjligheter och det lönar sig att göra sin research.

Olika typer av tv-apparater ger olika slags bilder. Vanliga LED-enheter är de billigaste, men också de sämsta när det gäller kvalitet. HD är ett steg uppåt och kan återge riktigt djupa färger, men om du verkligen vill öka din prestanda bör du titta på OLED och till och med Super OLED. Med högre kvalitet kommer förstås högre kostnader. Det är svårt och tidskrävande att tillverka OLED-enheter. Många går dessutom sönder på produktionslinjen, vilket gör att priset stiger ytterligare. Om det är möjligt för dig att införskaffa en av dessa, ger dessa tv-apparater fantastiska färger och överdådiga bilder som ger liv åt dina spel. Försök alltid att se en tv i drift i stället för att köpa den på nätet.

#2 Ljudet är lika viktigt

Det visuella kanske är det första man tänker på när man tänker på ett spelrum, men ljudeffekterna är minst lika viktiga. Tänk på ett spel som Call of Duty. Ljudet från slagfältet, knäppandet av skottlossning och till och med rösterna från dina lagkamrater och fiender skapar en fantastisk atmosfär och ger en verkligt uppslukande upplevelse. Det är lätt att skapa en surroundljudskonfiguration genom att placera högtalare strategiskt runt om i rummet för att skapa ett slags ”ljudlandskap”.

Det är viktigt att tänka på vilken typ av högtalare du väljer. Välj höga högtalare som går upp längs väggen. Dessa ger den bästa ljudkvaliteten. Högtalare med träklädsel är bättre på att återge djup bas och är lika duktiga på höga toner, vilket ger ett mer detaljerat ljud. De bästa spelrummen är utformade med utgångspunkt från högtalarpositionerna. Högtalarna bör placeras på båda sidorna av rummet i 90-110 grader från din lyssnarposition. Detta garanterar fullt surroundljud och bidrar med den viktiga inlevelsen.

#3 Inkludera bekväma sittplatser (och många av dem)

Oavsett om du väljer att spela ensam eller i grupp är det viktigt att du har en bra plats. Att sitta vid en skärm i flera timmar kan skada ryggen, och obekväma positioner kan även påverka magen. Det finns många specialiserade spelstolar på marknaden, och även om de är dyra är det värt en långsiktig investering. Om du köper minst en stol av god kvalitet med inbyggda laddningsuttag och hållare för snacks/dryck kommer din spelupplevelse att förbättras radikalt.

Det finns dock ingen anledning att sluta där. Ett bra spelrum ger gott om utrymme för gäster och för sessioner med flera spelare. Soffor är ett bra alternativ, men välj alltid läder eller konstläder om du tänker servera mat och dryck vid dina sammankomster. Detta förhindrar fläckar och kladd och gör att rummet ser fräscht ut. Det kan vara svårt att få ordning på sittplatserna eftersom du måste se till att alla har bra sikt till tv:n, men att planera rummets utformning i förväg gör stor skillnad.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi