TV- och datorspel som blivit film/serie

Vi är vana vid att tv-och filmvärlden tar inspiration från böcker och serietidningar, men det finns även många populära verk som varit TV- och datorspel från början. Netflixs senaste succe The Witcher är ett lysande exempel på detta. Detta är tacksamt då människor känner redan till historien och karaktären när den får nytt liv på filmduken eller TV-skärmen. Här ska vi ta en lite närmare titt på filmer och tv-serier som började som spel.

The Witcher

Vi börjar med redan nämnda The Witcher. Det var från början ett actionspel som har släppts i tre delar. Historien utspelar sig i en medeltida värld och du spelar som karaktären Gerald of Rivia. Han har speciella krafter och det är det som gör att han kallas för The Witcher. Spelserien blev så populär att den filmatiserades av Netflix och släpptes i slutet av 2019. Huvudrollen spelas av brittiska Henry Cavill som tidigare även spelat Stålmannen. Den första säsongen hade åtta avsnitt som alla släpptes som en helhet i december 2019. Serien blev kritikerrosad och man är i skrivande stund igång med att spela in en andra säsong som kommer släppas 2021.

Assasins Creed

Precis som speltillverkare och nätcasinon söker efter nya trender och ofta tar inspiration från tv-spel när de ska skapa nya slots, gör film- och tv-världen precis detsamma. Nästa exempel på vår lista är Assasins Creed. Det är ett action/äventyrsspel som har släppts i elva delar. I spelet blandas verkliga historia händelser med fiktiva sådana. Spelen hänger inte ihop utan alla har helt egna karaktärer och en egen story, och du kan välja att följa en story eller springa runt i den öppna världen.

Denna omåttligt populära spelserie blev 2016 en actionfilm med tysk/irländska Michael Fassbender i huvudrollen. Filmen utspelar sig i samma värld som tv-spelen men har en helt unik story som utspelar sig under den spanska inkvisitionen. Andra kända skådespelare som är med i filmen inkluderar Brendan Gleeson och Marion Cotillard.

Tekken

Tekken är ett välkänt fightingspel och har släppts i 15 olika delar. Tv-spelet handlar om en fiktiv kampsportturnering och du kan välja mellan flera olika karaktärer. Vissa av karaktärerna återkommer i samtliga spel och de har alla olika personligheter och specialiteter. Vissa är vanliga människor, andra är robotar eller andra fenomen som änglar eller djävulen. Varje karaktär har även en egen story som du kan följa med i. Det är inte konstigt att en så omåttligt populär tv-serie senare blev film. Den handlar om karaktären Jin Kazama som försöker gå med i sin första kampsportturnering för att hämnas sin mammas död. Detta genom att konfrontera både sin pappa och morfar som också är kända karaktärer från spelet. Några skådespelare som är med i filmen är Ian Anthony Dale, Candice Hillebrand och Jon Foo. Den sistnämnda spelar huvudrollen som Jin. Trots ett ganska ljummet mottagande fick filmen en uppföljare som heter Tekken 2: Kazuyas Revenge. Dock var det bara ett fåtal skådespelare som valde att komma tillbaka och åter spela sina roller. Denna film handlar istället om karaktären Kazuya som har en betydande roll i Tekken-serien.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi