Upplev äkta cowboystämning med videospelet Red Dead Redemption

Videospelet Red Dead Redemption 2 erövrade många svenska och internationella spelhjärtan när spelet kom ut 2018. Håll i cowboyhatten och häng med på ett spännande virtuellt vilda västernäventyr där vi bekantar med detta välgjorda spel och vad det kan erbjuda dig som spelare.

Storyn i Red Dead Redemption 2

Spelet Red Dead Redemption 2 prisades av många spelexperter när det kom ut på den globala marknaden 2018. Spelets story utspelar sig i den klassiska amerikanska vilda västern och året är 1899. Som spelare träder man in i rollen som Arthur Morgan, en föräldralös individ som blir rövare och adopteras av ett mäktigt rövarband i västra USA som leds av skurk med det holländsk-klingande namnet Dutch van Der Linde. Medlemmarna i rövarbandet är efterlysta och behöver därför överleva både lagens långa arm samt konfronteras med rivaliserande kriminella band. I denna tuffa vilda västernvärld gäller det ofta att skjuta för att överleva.

Tuffa rövare spelar poker och rövar diligenser

Red Dead Redemption 2 förtjänar ros för att erbjuda olika inbyggda minispel i sin story, vilket förstärker den övergripande spelupplevelsen. Exempelvis kan man utmana skumma motståndare i tuffa pokerspel i någon av spelets spelhallar. Äventyrets realistiska pokerspelupplevelser har bland annat resulterat i att spelet har blivit väldigt populärt bland personer som tycker om att spela poker online. Här kan man nämligen testa sina pokerfärdigheter genom att spela mot olika pokerhajar och andra ljusskygga typer. Insatserna är ibland skyhöga med livet som insats så det gäller att vara på sin vakt och hålla korpgluggarna öppna.

Det välgjorda spelet Red Dead Redemption 2 erbjuder också möjligheter till att råna värdesaker från diligenser som har oturen att komma körande nära dig som rövare. Vidare kan man också stjäla hästar vilka på den tiden var antagligen lika värdefulla som dagens eldrivna Teslabilar. Även rövare kan emellanåt göra goda gärningar som exempelvis rädda vackra damer från olika faror. Vidare kan man också ställa upp som frivillig och skydda lokalbefolkningen i den virtuella spelvärlden mot konkurrerande banditgäng. På så sätt kan spelaren slå två flugor i en smäll: bli populär hos lokalbefolkningen och neutralisera kriminella konkurrenter.

Väldigt realistiskt spel

Red Dead Redemption 2 bjuder på så pass realistiska spelupplevelser att det förbjöds i flera länder där pokerspel anses vara illegala aktiviteter. Detta betraktar vi endast som en smickrande kvalitetsstämpel på hur pass bra och realistiskt det här vilda västernäventyret är. När man spelar detta spel känns det som man verkligen blir transporterad till den klassiska vilda västern med realistiska upplevelser från diligensrån till pokerspel.

Stor spelvärld och imponerande grafik

Spelets realism kompletterad med en utomordentligt välgjord grafik som lär tillfredsställa till och med de mest kräsna spelarna. Det märks tydligt att skaparna har investerat stora resurser till att förbättra grafiken hos Red Dead Redemption 2 jämfört med spelets föregångare. Vidare ackompanjeras den gudabenådade grafiken med en lika imponerande ljudkvalitet. Resultatet är att man som spelare blir ofta helt förtrollad av detta spel och glömmer den verkliga världen utanför.

Vi vill även framhäva spelets stora och väldigt varierande spelvärld. Rövargänget måste klara av att resa genom tuff terräng som stora skogar, träsk med farliga köttätande djur och snöklädda bergstoppar. Vidare konfronteras spelaren med utmaningen att skilja mellan vän och fiende i skumma byar och småstäder som ligger utspridda genom den stora spelvärlden. Val- och spelmöjligheterna är enorma. Precis som i den riktiga vilda västern är man som spelare beroende av sin häst som transportmedel. Därför är det en viktig uppgift för spelaren att ta väl hand om sin häst och se till att den får både mat och vila.

Galleri med karismatiska och realistiska karaktärer

Detta cowboyäventyr bjuder på ett persongalleri med ovanligt realistiska och karismatiska personer. Precis som i verkligheten har dessa virtuella karaktärer unika egenskaper, en definierad personlighet och är behäftade med mänskliga styrkor och svagheter. Som deltagare i detta äventyr kan spelaren både samtala med andra personer. När känslorna emellanåt tar överhanden kan spelaren också hamna i fysiska slagsmål med andra personer i spelets fascinerande spelgalleri. Sammantaget känns det som man verkligen befinner sig i en verklig värld som existerar med sina egna personer, lagar och utmaningar.

Slutsats

Red Dead Redemption 2 är ett ovanligt välgjort vilda västernspel som lanserades 2018. Storyn med rövarband, realistiska karaktärer och oändliga spelmöjligheter fortsätter att imponera. Den realistiska spelupplevelsen förstärks av en solid grafik, imponerande ljud och vilda västern aktiviteter som exempelvis pokerspel och rån av diligenser. Den snygga spelvärlden är enorm och det är ingen risk att man tröttnar på detta speläventyr i första taget. Spelet passar flertalet spelare men speciellt personer som älskar vilda västernäventyr och har en passion för casinospel och realistiska karaktärer.