Vad är en VPN?

Du har alltid nytta av en VPN när du kopplar upp dig till internet eftersom den döljer din verkliga IP-adress. Det kommer även väl till hands vare sig du är en vanlig användare som bara surfar då och då, eller en entusiast som brinner för FPS-spel.

I denna guide ska vi beskriva ett antal fördelar som hjälper dig bli anonym och säker när du spelar via internet, men också vilka VPN-tjänster som passar allra bäst för gaming. Vill du veta mer är det bara att fortsätta läsa vidare nedan!

Spela på utländska servrar med hjälp av en VPN

Smarta spelare tar alltid sin säkerhet på allvar, framförallt när det kommer till cyberattacker, riktade angrepp eller andra hot som kan förekomma i en spellobby. Det händer också att din internetuppkoppling kan bli attackerad via DDoS för att sega ner din anslutning, något du inte behöver oroa dig för när du är uppkopplad till en VPN.

En annan fördel med just VPN-tjänster är att du kan vistas på utländska servrar som använder sig av geografiska blockeringar. Detta kan vara fördelaktig om du har vänner i andra länder du gärna spelar med, eller om du vill testa titlar som inte är tillgängliga i din region.

Med de nya protokollen som WireGuard behåller du också en låg ping, samtidigt som de tillåter betydligt snabbare nedladdningar än de äldre alternativen. Det är alltså inte längre tal om sega anslutningar som segar ned dina onlinespel, utan snarare väldigt snabba servrar och låg latens som är som gjorda för gaming.

VPN tjänster för onlinebaserade spel

De allra bästa VPN tjänsterna för gaming är ExpressVPN, NordVPN och CyberGhost, tre jättar inom branschen som erbjuder väldigt många fördelar. Några av dessa är att du får tillgång till ett enormt utbud av servrar och länder att ansluta från, men även att de är snabba nog att klara av de mest krävande titlarna utan att din upplevelse blir lidande.

För dig som som vill ta del av fördelar som lootlådor, eller billigare priser för spel i nätbutiker kan VPN-tjänster vara det enda alternativet. Detta då de döljer din IP-adress och låter dig koppla upp dig från utlandet, precis som om du själv skulle befinna dig på plats.

Hur en VPN skyddar dig på nätet

Spelare vill bara ha roligt och göra det de trivs bäst med, utan störningsmoment och problem. Tyvärr tillhör det dock vardagsmat att stöta på störiga personer som till och med kan ta fram uppgifter om dig, endast i syfte av att skapa ytterligare irritationsmoment. Information som kan läcka ut är exempelvis din IP-adress som tilldelas av din internetleverantör, något du inte kan dölja utan att vara ansluten till en VPN.

När du använder en VPN-tjänst blir nämligen din IP-adress en helt annan, och alla eventuella angrepp som sker skickas istället till företaget du betalar för att tillhandahålla tjänsten. Detta är däremot inte ett lika stort problem då de har betydligt mer bandbredd att röra sig med, samtidigt som servrarna är både skyddade och säkra.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi