Vilket online lån ska man välja?

Att göra val och fatta beslut – några älskar det, medan andra hatar det. Det kan vara allt ifrån att bestämma vilken klinker man ska ha i badrummet eller vilken utbildning man ska söka in på, till något så banalt (men några gånger svårt) som att bestämma vad man ska äta till middag. Val och beslut går att applicera på det mesta i vår vardag och i dessa tillfällen handlar det även ofta om jämförelser av olika slag. Man väger för- och nackdelar mot varandra för att fatta genomtänkta och kloka beslut. Oavsett om man ska köpa en ny högtalare, en spelkonsol eller en robotdammsugare så är det fördelaktigt att jämföra sina alternativ. Med lite mer kött på benen angående sina valmöjligheter optimerar man nämligen sina chanser att bli 100% nöjd. Det samma gör sig även gällande för online finansiering där jämförelse är A och O. Men hur ska man gå till väga?

Ett väldigt smidigt och tacksamt sätt för att jämföra sin alternativ är att använda sig av jämförelsestjänster och läsa recensioner. Därmed kan man snabbt och enkelt få en massa information om en produkt eller tjänst, som så kan hjälpa en i sitt besluttagande. I stället för att sitta där framför datorn irriterad och besviken över spelets content, med några hundralappar färre på kontot, så kan man med fördel undersöka sina alternativ innan man går i fällan. Hade man gjort det kanske man hade valt att köpa ett annat spel. Ett spel som egentligen passade bättre med det man var ute efter. När det kommer till online finansiering är jämförande minst sagt något av det bästa man kan göra. Det helt centrala i en låneansökan är att matcha både typ av lån och långivare med finansieringssyftet. Men det kan vara lättare sagt än gjort eftersom den svenska lånemarknaden fullkomligt kryllar av olika långivare och banker. Hur ska man veta vad man ska välja och finns det någon hjälp att få?

Moneezy är en kostnadsfri online jämförelsestjänst för lån som samarbetar med flertalet av marknadens främsta långivare. Den här typen jämförelsetjänst är tidsbesparande och som låntagare får man de bästa förutsättningarna att hitta den mest förmånliga lånemöjligheten. Utbudet av erbjudanden är stort och det finns alternativ för varje ändamål. Anledningen till att man väljer att ansöka om ett lån är individuell och det är inget varken Moneezy.com, eller långivaren i fråga, lägger sig i. Det spelar alltså ingen roll om man ansöker om en hjälpande hand för att betala en oförutsedd extra utgift, eller om man ska finansiera ett inköp av teknologi, nöje eller något helt tredje. Det är upp till var och en vad man lånar pengar till, men det finns en del saker man bör komma ihåg:

  • Lånebeloppet: det finns ingen anledning att låna mer än vad man faktiskt behöver.
  • Löptiden: låt återbetalningsförmågan styra över lånets löptid, men kom ihåg att olika långa löptider även påverkar totalkostnaden för lånet.
  • Långivaren: det finns många, men som låntagare ska man fortfarande uppfylla långivarens specifika krav för att man ska kunna beviljas ett lån.
  • Återbetalningen: det är väldigt viktigt att man sköter sin återbetalning, annars riskerar man extra kostnader, betalningsanmärkningar och i värsta fall Kronofogden.

Livet är fullt med val och det väntar beslut runtom varje hörn. Oavsett om besluten är stora eller små så är det alltid ett vinnande koncept att jämföra sina olika valmöjligheter.