Historik

GameElite har vandrat en lång väg genom åren. Äventyret började för 1997 och fortsätter än. Här har du de 20 första åren av vår historia från starten. Klicka på en bild för ett fullstort screenshot från det aktuella året.

1997 Barnens Multimedia

1997 fanns det inte speciellt många internetsajter som publicerade spelrecensioner. Samtidigt fanns det ett överflöd av barnspel, speciellt till Windows. Det var svårt att välja i djungeln – vilka spel var bra och vilka var dåliga? Då bestämde sig Mats Ernofsson för att ta saken i egna händer. Barnens Multimedia föddes i februari 1997. Till en början testades enbart barnspel till Windows, men ganska snart växte Barnens Multimedia till att även testa konsolspel och spel till ungdomar och vuxna.

2000 RecLandet.nu

Under de första tre åren växte Barnens Multimedia kraftigt med breddat innehåll vilket gjorde att namnet Barnens Multimedia blev utdaterat. Ett namnbyte var nödvändigt. Att testa vuxenspel på en sida som hette Barnens Multimedia var vilseledande. Dessutom hade vi börjat att även recensera hårdvara. Några filmer hade recenserats och ambitionen växte till att täcka filmer, men även mycket annat som var intressant för hemmet. Vi hade till exempel testat några programvaror. Eftersom vi tänkte oss en bred testsida kläcktes idén om namnet RecensionsLandet. Det förkortades till RecLandet.nu. Samtidigt passade vi på att byta design. Den gamla var för stelbent. Fast RecLandet.nu hade barnasinnet kvar.

2003 RecLandet.nu – Ny layout

Internet förändras. Man måste hänga med i utvecklingen. Layouten kändes redan lite utdaterad. Den nya layouten blev mer tidstypisk samtidigt som den blev mer flexibel och tillät fler typer av data att publiceras på ett enkelt sätt.

2005 GameElite.se

För att vara ärlig så blev RecLandet.nu aldrig ett lyckat namn. Dessutom grusades mycket av breddningen vilket gjorde namnet mer missvisande. Exempelvis lades filmrecensionerna snart ner. Det fanns helt enkelt inte tillräckligt med resurser att bredda verksamheten som planerat. Ett nytt namn blev nödvändigt. Efter att ha bollat flera olika namn bland alla medarbetarna valde vi GameElite.se. Det är ett namn som verkligen talar om vår kärnverksamhet – spel. Fast, vi har fortsatt att testa en begränsad mängd andra konsumentprodukter som kan vara intressant för målgruppen.

2016 GameElite – Ny design

Under de tretton år som GameElite haft samma design hade det hänt mycket på internet. Sidans design var inte längre fräsch utan snarare kraftigt retrodoftande. Resurser för att modernisera designen hade saknats. 2016 fick vi äntligen möjlighet att byta designen till en tidsenlig look. Detta tack vare Sannie Jönsson som skapade den nya designen som vi på GameElite verkligen hoppas att ni gillar.

2017 Jubileum

Det är 20 år sedan Barnens Multimedias födelse och mycket har hänt genom åren.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...