Acer Predator Galea 500 Gaming 3D Headset

Av i i Recensioner, 3 Mer

Acer Predator Galea 500 Gaming 3D Headset

Acer Predator Galea 500 ger ljudet en rymlig 3D-effekt men presterar sämre gällande komforten.

Design

Förutom att Predator-loggan lyser innanför ett galler på båda kåporna har Galea 500 ett ganska anonymt, och dessutom klumpigt utseende. Kåporna är stora och enbart minimalt justerbara i olika riktningar. Två stålbyglar spänner över huvudet och headsetet fixeras ovanpå huvudet med ett spännband.

Sladden, som ansluts till en USB-port, är tvinnad och ovanligt tjock. Det gör den lite stel och bångstyrig. På sladden finns en stor fjärrkontroll som är ganska tung. Den har volymknappar, avstängningsknapp för mikrofon, kalibreringsknapp samt EQ-knapp. Dessutom har den en jättestor knapp för att aktivera 3D Soundscape. När denna 3D-effekt aktiverats lyser en stor logga på knappen. Dessutom har fjärrkontrollen försetts med en belyst Predator-logga.

Komfort

Komforten är definitivt den största svagheten hos Galea 500. Headsetet har flera svaga punkter. Remmen över headsetet är för löst upphängt och går inte att justera manuellt. Det gör att Galea 500 gärna halkar ned och det känns som om headsetet hänger på öronen. Denna jobbiga känsla förstärks av att headsetet inte sluter helt tätt nedtill. Slutligen, om den tunga fjärrkontrollen inte fästs på kläderna drar sladden kraftigt i vänster kåpa vilket definitivt inte är skönt. Saken blir inte bättre av att kåporna kan justeras minimalt och därmed inte anpassar sig perfekt åt ansiktets form.

Ljudkvalitet

Galea 500 har försetts med en volymförbättrande teknik kallad 3D Soundscape. Den aktiveras genom ett tryck på den klumpiga fjärrkontrollen. Ljudet får en mäktig volym, eller 3D-effekt om man hellre kallar effekten så. Det fås dock inte helt utan biverkningar. Ljudet känns visserligen inte lika platt, men en del nyanser försvinner. Jag föredrar dock 3D Soundscapeläget för spel medan musiken får stanna med 3D-effekten avslagen.

Galea 500 har ett hyfsat ljud, även om jag förväntat mig bättre med tanke på prisklassen. Diskanten är riktigt bra och mellanregistret bra. Däremot hade jag förväntat mig lite tyngre bas.

Förutom 3D Soundscape finns en inbyggd equalizer (EQ) med tre lägen – musik, film och sport. Här föredrar jag filmläget även för musik som ger något fylligare ljud. Sportläget ger däremot ett fattigt ljud.

Mikrofon

Mikrofonen göms mycket praktiskt i vänster kåpa när den inte används. Väl utdragen är den lätt att ställa in i exakt den vinkel man vill ha den. Ljudet är bra och mikrofonen tar inte upp speciellt mycket bakgrundsljud. Dessutom är brusreduceringen bra vilket gör att den man chattar med hör dig tydligt utan speciellt mycket distraherande ljud.

Mikrofonen kan snabbt stängas av på fjärrkontrollen. Det sitter en lysdiod på mikrofonen som markerar om den är aktiv eller inte. Det är praktiskt att lysdioden placerats där då man hela tiden ser ifall mikrofonen är på eller inte.

Omdöme

Acer Predator Galea 500 Gaming 3D Headset har inte blivit något av mina favoritheadset. Visserligen är rymdkänslan mäktig när 3D Soundscape aktiveras, ljudet hyfsat bra och mikrofonen bra, men Predator Galea 500 falerar på den kanske viktigaste punkten – komforten. Jag blev trött och tyckte att det var obehagligt att använda headsetet redan efter en ganska kort tids användning.

Det Bra

  • 3D Soundscape ger mäktig rymd åt ljudet
  • Mikrofonen
  • Fjärrkontrollen fungerar bra

Det Dåliga

  • Komforten är dålig
  • Förväntade mig bättre ljud för prisklassen
  • Tung fjärrkontroll
  • Klumpigt utseende
5

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi