Arlo Go 2

Av i i Recensioner, 3 Mer

Arlo Go 2

Har du problem med ditt wifi utomhus och inte kan installera en säkerhetskamera? Lugn, Arlo G0 2 har plats för ett SIM-kort.

Jag tror att många prioriterar wifi inomhus och inte ute. Att då ha möjligheten att även använda 4G, dock inte 5G, kan vara en lättnad. Go 2 väljer i första hand wifi om det är möjligt. Ett 4G-abonnemang är emellertid inte gratis så det kan eventuellt blir billigare att förstärka wifi-nätverket. Å andra sidan kan en 4G-baserad kamera användas på alla ställen med mobil täckning. Du kanske vill ta med den till stugan? Det går utmärkt eftersom kameran är helt trådlös och enkel att installera.

Design

Man känner direkt igen en av Arlos moderna säkerhetskameror på designen. De ser i princip ut på samma sätt. Go 2 är inte speciellt stor utan ser behändig ut. Den finns i två glansiga färger – svart och vit. När det gäller den vita så är fronten svart. Formerna är mjukt avrundade förutom framsidan som har ett innanmäte som är kantigt gentemot höljet.

Eftersom Go 2 är till för utomhusbruk är väderbeständighet viktig. Go 2 har klassificerats med IP65. Denna kryptiska beteckning betyder att Go 2 tål damm och att man kan spola vatten över den. Den tål alltså regn.

Installation

Det är mycket enkelt att installera Go 2. Jag nämner de flesta steg i installationsprocessen här. Efter att man installerat Arlos app monteras batteriet och eventuellt SIM- och micro-SD-kort. Sen väljer man vilken kamera som ska installeras och riktar Go 2 mot en QR-kod i appen. Nu kommunicerar kamera och app med varandra en stund tills de är sammankopplade. Därefter uppdateras kamerans inbyggda programvara (firmware). Slutligen monterar du kameran på exempelvis en vägg. Det här lät kanske komplicerat, men det är faktiskt mycket enkelt. Appen går nämligen detaljerat igenom processen steg för steg. Det är till och med enkelt att montera Go 2 på väggen (eller valfritt ställe). Det enkla fästet gör det lätt att rikta kameran åt rätt håll. Sedan är det heller inga problem att ta ner kameran om den behöver flyttas.

Användning

Go 2 består i princip av tre delar – själva kameran, appen och ett frivilligt abonnemang. Att kameran är lättinstallerad har jag redan nämnt. Appen är även den smidig. Den är överskådlig och det går ganska fort att sätta sig in i den. Huvudfunktionen är givetvis att visa det som kameran visar.

Vill man lagra videos i Arlos moln krävs ett abonnemang som kostar 29 kronor per månad (Arlo Secure). Det ingår tre månaders gratis provabonnemang med kameran. Man kan även spela in videos på ett micro-SD-kort men den funktioner är krånglig då man inte kommer åt videos via appen utan måste analysera innehållet på en dator.

Bilden är detaljerad och i full HD (1080p) alltså inte 4K. Färgerna är skarpa och bilden i sig inte grynig. Förutom den svartvita nattbilden går det även att få färgbilder nattetid. Detta tack vare en spotlight som lyser ungefär åtta meter. Kvaliteten blir inte lika bra som dagtid men är fullt okej. Önskar du se närmare på en videosnutt så finns tolv gångers digital zoom. Att den är digital innebär att videokvaliteten minskar med zoomningsgrad

Kameran har rörelsekänning som känner av om något rör sig inom synfältet. När något rör sig framför kameran får man en notis om detta. Nu går kanske grannkatten förbi din kamera några gånger per dag eller så syns bilar på gatan i synfältet. Då kan det vara skönt att veta att Go 2 känner igen personer, paket, djur och fordon via AI (Arlo Secure). På så sätt slipper man få falska notiser.

Det går också att förhindra notiser om exempelvis fordon som syns inom en viss del av synfältet. Man kan nämligen anpassa så kallade aktivitetszoner (Arlo Secure). Man skär bort områden som man inte vill ska ingå i synfältet och på så sätt slipper man notiser från oönskade områden.

Go 2 har en inbyggd mikrofon och högtalare. Med dem kan man prata med personen framför kameran. Man kan även slå på spotlighten manuellt så att man kan se den man pratar med.

Go 2 kan styras med rösten. Den har stöd för Amazon Alexa, Google Assistent, Apple Homekit, IFTTT och Smartthings.

Arlo Secure abonnemang

Arlo Secure ger tillgång till följande för 29 kronor per månad (tre månaders dagars provabonnemang ingår):

 • Strömning av livevideo (även utan abonnemang).
 • Rörelsenotifikationer (även utan abonnemang).
 • Videohistorik (upp till 30 dagar).
 • Interaktiva notifikationer.
 • Igenkänning av paket, personer, djur och fordon.
 • Anpassade aktivitetszoner.
 • Ring en vän.
 • Ersättning vid stöld.

Omdöme

Om du behöver en övervakningskamera som förutom wifi även klarar 4G så är Arlo Go 2 ett mycket bra val. Enkelt handhavande, bra med funktioner, snygg design och bra bild är några fördelar. Go 2 är emellertid dyr i inköp och jag rekommenderar ett Arlo Secure abonnemang vilket kostar 29 kronor i månaden.

Det Bra

 • Enkel att använda
 • Bra rörelseigenkänning
 • Växlar sömlöst mellan wifi och 4G
 • Många bra funktioner
 • Bra mörkerseende

Det Dåliga

 • De flesta funktioner kräver abonnemang på Arlo Secure
 • Dyr i inköp
 • Inte 4K
9

Skriven av: Mats Ernofsson