Buzz! Quiz TV

Av i i Recensioner, 2 Mer

Buzz! Quiz TV

Spel som använder sig av någon form av alternativ handkontroll verkar ha tagit spelmarknaden med storm vare sig det är en plastgitarr, dansmatta eller ett låtsas trumset. Spelserien Buzz! är ett frågesportspel där det handlar om att så snabbt som möjligt, med hjälp av buzzrar, svara rätt på frågor inom olika områden. Serien har redan haft stora framgångar på Playstation 2 där det släppts en rad olika spel med olika sorts frågor. Buzz! TV Quiz är med sina nya trådlösa kontroller det första spelet i serien till Playstation 3 och det är det bästa spelet i serien hittills.

Sättet man spelar på är i princip identiskt med de äldre spelen där upp till åtta spelare kan utmana varandra under sju omgångar. Efter varje omgång är det alltid den som ligger sist som får välja nästa kategori vilket ger den personen en större chans att komma ikapp poängmässigt. En ny typ av omgång som heter High Stakes har tillkommit där man satsar sina surt förvärvade pengar på ett ämne man fått veta i förväg och svarar man fel förlorar man det man satsat. Final Countdown, den sista omgången, är den absolut roligaste när spelarnas pengar omvandlas till staplar fyllda med tid. När sedan frågan kommer sjunker stapeln tills man svarat på frågan. Det blir ett väldigt stressmoment och mot slutet av omgången chansar man på de flesta av frågorna. Svarar man rätt första av alla får man lite mer tid och stapeln höjs. Svarar man fel sjunker stapeln och skulle man svara rätt, men inte vara först, får man stå kvar.

Ett av problemen jag märkte med Buzz TV! Quiz var att många frågor kunde vara tämligen lätta så spelet avgörs till stor del under de omgångar som går ut på att svara så fort som möjligt. Lite synd i ett spel där jag tycker kunskap borde komma i första rummet. Det tar dock inte allt för mycket från spelet när man fortfarande har väldigt roligt. Det största problemet är dock att spelet fortfarande inte är roligt att spela själv, fast det kommer det nog aldrig att bli.

I TV Quiz finns det över 5000 olika frågor inom fem olika kategorier att utmana sig själv eller upp till åtta vänner. Skulle inte de frågorna räcka finns även möjligheten att för första gången i Buzz! historia spela online. Där kan du antingen själv eller med vänner i din soffa utmana någon annans soffa vart som helst i världen.

Den största och absolut mest revolutionerande funktionen med att Tv Quiz går att spela online är att man kan göra egna frågesporter och dela med sig utav. Detta gör effektivt Buzz! TV Quiz till ett spel som aldrig behöver bli gammalt eller tråkigt. Så länge det finns människor som orkar engagera sig och göra roliga frågesporter kommer spelet ha liv i sig. Tyvärr har människan en tendens att med sin fantasi skapa olämpliga frågesporter men detta försöker man motverka i TV Quiz genom att ha ett system där man får sätta betyg på de frågesporter man spelat. Det kanske kommer ta ett par veckor, men inom kort skulle jag tro att de frågesporter som är bra kommer att synas högst upp på listan.

Buzz intåg på Playstation 3 är i mina ögon väldigt lyckat och alla som spelat de tidigare spelen kommer definitivt ha riktigt kul med detta spelet. Att man kan spela online, ladda hem och göra egna frågesporter är riktigt bra funktioner som kommer att se till att spelet kommer att snurra i din maskin väldigt mycket längre. Det ultimata digitala frågesportsspelet helt enkelt!

Det Bra

  • Omfattande onlinefunktioner
  • Trådlösa buzzrar
  • Skapa dina egna frågesporter

Det Dåliga

  • Inte så kul ensam
  • Kunde varit svårare
8

Skriven av: Håkan Hägglund

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi