Epos H3

Av i i Recensioner, 11 Mer

Epos H3

Dagens gaming headset är ofta fyllda med många funktioner. Epos H3 är till skillnad från dessa ett enkelt headset.

Epos H3 satsar på ljudkvalitet i stället för lull lull. Headsetet har varken belysning eller virtuellt surroundljud. H3 är bara att koppla in i ljudenheten och det behövs ingen speciell styrrutin till datorn.

H3 ansluts via en 3,5 mm audioplugg. Det medföljer två sladdar. Dels en där mikrofon och ljud har varsin anslutning vilket passar många stationära datorer. Den andra kabeln har mikrofon och ljud i samma plugg vilket passar en hel del mobiler, Nintendo Switch, Playstation, Xbox och bärbara datorer.

Designen är ganska enkel. Headsetet jag fick för test var i svart plast där den silvriga metalldelen av bygeln färgmässigt bryter av. Det finns även ett vitt headset med svarta detaljer. Bygeln har en ganska tjock vaddering av konstläder. Kåporna är ledade i två riktningar vilket gör att de anpassar sig efter huvudets form. Kåpornas vaddering består av två material. Utsidan är klätt med konstläder medan sidorna mot huvudet är av tyg. På så sätt kombineras konstlädrets ljudisolerande förmåga med tygets mjukhet. Ljudisoleringen är bra. Mycket ljud stängs ute från headsetet.

På vänster kåpa finns en mikrofon. Den stängs automatiskt av när den fälls upp. Mikrofonstången är ganska stel men går ändå att anpassa så att mikrofonen hamnar bra vid munnen. Det finns även en volymkontroll som placerats på utsidan av höger kåpa. Den är lite udda och snygg då den är platt och smälter bra in i kåpans övriga design.

Jag är tudelad gällande H3:s komfort. Headsetet är ganska lätt och i grunden sitter headsetet bra. Kåporna trycker lagom hårt mot huvudet och bygelns vaddering är bra. H3 har en tendens att glida framåt på huvudet. Det märks inte så mycket under spelsessioner där huvudet är riktat rakt framåt. Däremot känns det av om man lutar huvudet nedåt exempelvis när man spelar handhållet på Nintendo Switch eller håller på med mobilen. Det är visserligen en vanesak, men trots ganska lång användning tycker jag ännu inte att det är helt bekvämt.

Som jag redan skrivit har Epos satsat mer på ljudkvaliteten är finesser. Headsetet är välljudande både vid spelande och musik. Basen är hyfsat uttalad på ett sätt som jag gillar. Mellanregistret är inte lika uttalat vilket gör att jag tror att en del av er kommer att tycka att basen till viss del tar över.

Mikrofonen är riktigt bra. Den ger ett klart och tydligt ljud med ganska bra brusreducering.

Epos H3 är inget för dig som vill ha de senaste tekniska finesserna i headsetet. Det är ett tekniskt enkelt headset med bra ljud. Komforten är bra även om headsetet har en tendens att glida framåt när man lutar huvudet nedåt.

Det Bra

  • Mjuka öronkåpor
  • Bra ljudkvalitet
  • Mikrofonen

Det Dåliga

  • För prisklassen få finesser
  • Glider till viss del framåt
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi