Fresh ’N Rebel Clam ANC

Av i i Recensioner, 4 Mer

Fresh ’N Rebel Clam ANC

Fresh ’N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?

Fresh ’N Rebel är ett litet märke som var okänt för mig tills jag besökte IFA i Berlin (en enorm mässa för hemelektronik). En entusiastisk grundare och en lika hängiven marknadsansvarig gjorde allt för att övertyga mig om att deras nya hörlurar Clam är förträffliga.

Enligt dem ska allt ifrån förpackningens utseende till ljudet vara utmärkt hos Clam. Låt mig då börja med förpackningen. Den inger onekligen en lyxig känsla. Den går att öppna och då exponeras ett par snygga hörlurar. Mina är blågröna (petrol blue) men hörlurarna finns även i ljusgrått (icy grey), mörkgrått (storm grey) och rosa (dusty pink) färg. Snyggt värre!

Bygeln är lite kantig, men ligger skönt mot huvudet. Tanken bakom den kantiga formen är att kåporna ska sluta tätt runt hela öronen, även i nederkant, vilket de gör. Kåpan är skönt vadderad med konstläder. Allt tillsammans ger inte bara en snygg design utan även god komfort. Det går bra att lyssna på musik, eller spela, under längre sessioner. Designen fullbordas med matchande, flätade kablar i samma färg. Till och med USB-kabeln matchar hörlurarna. Det medföljer dessutom ett mjukt fodral.

Kåporna kan vridas så att du enkelt och utan besvär kan hänga hörlurarna runt halsen. Hörlurarna kan dessutom vikas ihop så att de tar mindre plats. Detta är praktiskt, speciellt för er som reser mycket.

Clam är trådlösa och ansluts via Bluetooth på precis samma sätt som andra Bluetoothenheter. Anslutningen var enkel och jag kom snabbt igång med att lyssna på musik. Dessutom medföljer en kabel för trådat lyssnande.

På höger kåpa finns på-/avknapp, volymknappar samt laddningsanslutning med micro-USB. Genom att hålla in volymknapparna någon sekund fungerar dessa även för att stega framåt respektive bakåt i musiken. På vänster kåpa finns en knapp för brusreducering samt uttag för 3,5 mm audiokabel.

Så till ljudet. Först måste jag ta lite hänsyn till priset. Utan brusreducering (ANC) kommer att kosta Clam 99 euro och med ANC 149 euro när de släpps i november. Hörlurarna är alltså ganska billiga. Därmed kan man inte förvänta sig bästa ljudkvalitet. Jag blev klart positivt överraskad över basen. Den är kraftfull utan att ta över ljudbilden.

Däremot är jag inte lika imponerad över mellanregister och diskant. Mellanregistret är något onyanserat medan diskanten känns lite avskuren. Jag tycker dock inte att detta ska påverka slutomdömet alltför mycket eftersom man knappast kan förvänta sig bättre ljud av ett par over ear-hörlurar som kostar runt 1 000 kr.

Modellen jag testade är försedd med aktiv brusreducering (ANC). Det innebär att hörlurarna läser av omgivande ljud och sänder ut ett ljud som neutraliserar bruset. Jag provade detta på flyget hem från Berlin och brusreduceringen fungerade riktigt bra.

Clam fungerar även som headset till din telefon. Mikrofonen sorterar bort bakgrundsljud på ett hyfsat sätt, om än inte i klass med vissa dyrare modeller jag testat.

Speltiden är bra. Man kan lyssna på musik upp till 35 h för standardversionen och 30 h vid ANC. Laddningstiden är 3 h.

Fresh ’N Rebel Clam ANC är ett par snyggt designade hörlurar med fyllig bas och bra brusreducering. Mellanregistret och diskanten är inte lika bra, men är fullt okej för prisklassen.

Det Bra

  • Mycket snygga
  • Bra brusreducering
  • Komfortabla
  • Bra bas

Det Dåliga

  • Mellanregister och diskant kunde ha varit bättre
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi