Hyrule Warriors Legends

Av i i Recensioner, 2 Mer

Hyrule Warriors Legends

Hyrule Warriors blev en framgång på Wii U. När spelet nu har portats till bärbart format är frågan om det håller även där.

Jag har varit väldigt peppad på Hyrule Warriors Legends ända sen jag fick veta att det skulle släppas. De videos på gameplay med mera som släpptes från Nintendo gjorde inte att min hype blev mindre. Så när jag fick möjligheten att testa detta spel slog jag nästan en dubbelvolt.

Hyrule Warriors till Wii U tillhör en av mina favoritspel till konsolen och jag har spenderat mycket tid åt att försöka klara bossar och skydda min hembas. Men också bara av att njuta av grafiken i spelet. Jag hade inte sen tidigare spelat någon av Warriors-spelen och var helt ärligt talat rätt länge tveksam till Hyrule Warriors. Jag var orolig för att det helt enkelt skulle bli allt för repetitivt. Något som generellt sett gör att jag tröttnar på spel. Så jag köpte Hyrule Warriors långt efter flesta andra. Det enda som jag kan säga om mina fördomar om spelet var att jag hade fel. Väldigt fel.

Men nu var det inte Wii U-spelet som jag skulle prata om utan om portningen till 3DS:en. Som ni kanske förstått så var jag väldigt taggad på spelet. Jag såg framemot portningen av flera orsaker. En av de största var att kunna ligga i sängen, sitta altanen och sitta på tåget och spela Hyrule Warriors. Jag anser att upplägget av spelet i kortare spelomgångar och strider gör att spelet är väldigt lämpad för den bärbara marknaden. Spelen gynnas av att ha möjligheten att spelas kortare omgångar och ändå ha en känsla av att man har avslutat ett moment. Detta tycker jag Hyrule Warriors Legends verkligen lever upp till. På samma sätt som Wii U-versionen är lämpligt för kortare och… väldigt långa spelomgångar. Jag tycker även att spelet funkar spelmässigt väldigt väl på 3DS:en. Innan jag fortsätter och prata om hur spelet fungerar på 3DS:en så ska jag tillägga att jag har en New 3DS. Det finns märkbara skillnader mellan hur spelet både ser ut och spelmässigt fungerar på äldre versionen av 3DS:en och New 3DS. Men vill ni veta mera om detta så rekommenderar jag er att söka på en sökmotor med sökorden hyrule warriors 3ds vs new 3ds. Jag har dock inte själv testat och jämfört själv.

Nu till mitt största problem med portningen som är grafiken. Den är så otroligt mycket sämre i 3DS versionen jämfört med Wii U-versionen. Jag inser att en portning borde innebära en försämring, men samtidigt skriver jag denna mening. Varför måste detta innebära att man som spelare upplever att det blir sämre? Eller är det jag som ställer för höga krav? Det som jag kan säga att jag upplever att grafiken är ett störande moment. Andra nysläppta spel som till exempel Bravely Second End Layer klarar av att ha en grafik som är vacker. Men här misslyckas Hyrule Warriors Legends och karaktärerna ser ofta väldigt fyrkantiga ut. Och detta gäller speciellt fienderna. De är ibland rent av fula och ibland i brist på bättre ord, inklistrade.

Men med detta sagt så har jag ändå jäkla roligt när jag spelar Hyrule Warriors Legends. Min spelglädje är stor och jag upplever hela känsloregistret med allt från frustration över att jag inte lyckas med mina (mindre?) välplanerade strategier till ren glädje när jag lyckas få VICTORY på skärmen.

En trevlig sak med spelet är också att man nu får möjlighet att spela Linkle. I brist på bättre ord, en slags kvinnlig version av Link. Jag tycker att Linkle är trevlig att spela som och gör att spelet känns nytt även om jag faktiskt redan har spelat det tidigare. Detta gäller även övriga nya karaktärerna. Detta i sig själv gör spelet värt att köpa för mig.

Som sammanfattning så anser jag att Hyrule Warriors Legends till 3DS är värt ett köp. Både för att de nya karaktärerna som införs i spelet men också för möjligheten att spela på andra ställen än framför teven. Samtidigt måste jag erkänna att jag är besviken över hur spelet ser ut. Jag hade förväntat mig mer och till och med rätt mycket mer på detta område.

Det Bra

  • Spelglädjen
  • Nya karaktärer
  • En kvinnlig hjälte

Det Dåliga

  • Grafiken!
8

Skriven av: Linda Brorsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi