Injustice 2

Av i i Recensioner, 3 Mer

Injustice 2

Superman eller Batman, vilken sida är du på? Vem vinner fighten?

Injustice 2 är det andra spelet i en serie som fortsätter expandera. Det innehåller flertalet speltitlar såväl som kompletterande serietidningar som förklarar detta multiversum skapat av Nether Realm Studios. Injustice-serien tilltalar en bred målgrupp då spelen innehåller flertalet älskade och klassiska karaktärer från DC Comics, samtidigt som de även tar in ett antal mindre kända hjältar. Det här är i mina ögon en utomordentlig taktik i det ständigt föränderliga landskapet av serietidningar. Att blanda redan etablerade karaktärer samtidigt som relativt okända figurer får stå i rampljuset mättar verkligen det övergripande innehållet.

Storyn fortsätter från det första Injustice-spelet såväl som från serietidningarna. Det kan ses som ett något udda val av utvecklarna då det innebär att mycket av innehållet saknas för nya spelare. Samtidigt, i den här typen utav spel som grenar ut över flertalet plattformar, samt naturen av multiversum, gör att storyn kan ändras helt på bara ett ögonblick. Därför anser jag att spelare bör njuta av storyn i Injustice 2 innan de sedan söker upp bakgrundshistoria. Injustice 2 följer händelserna kring de klassiska DC-superhjältarna Batman och Superman som, tillsammans med medlemmar från Justice League såväl som nya karaktärer, försöker återställa världen till följd av händelserna i Injustice. Storyn berättas genom flera olika kapitel precis som i tidigare spel regisserade av Ed Boon, vilket är en händig funktion då spelet innehåller flertalet olika avslut som baseras på de val du gör i spelet. Ett annat återkommande element utav spelet är korta sido-event, men dessa är inte som de vanliga adrenalinfyllda ögonblicksbeslut, utan snarare ett val mellan vilka karaktärer du skulle välja att spela som i olika situationer.

Vid sidan av huvudstoryn är den andra huvudsakliga aspekten utav Injustice 2 dess multiversumläge där spelare kan försöka sig på en rad olika roterande event för att erhålla mother-boxes, en ny funktion i spelet som utvidgar djupet hos varje karaktär. Detta genom att förse karaktärerna med ny utrustning som gör dem anpassningsbara. Med tanke på storleken utav utbudet av karaktärer så kan det ta en lång tid att få tag i föremålen du vill ha till en speciell karaktär. Det innebär större anledning till att spela om delar av spelet. Dessutom går det att lägga till nya färdigheter till karaktärer, vilket kan ändra hela dynamiken av en karaktär. Detta gör att spel mot andra spelare online blir som en överraskning då det aldrig går att vara säker på hur motståndaren byggt upp sin karaktär, vilket skapar en välkommen känsla av utmaning. Samtidigt finns det möjlighet att återställa karaktärerna till dess ursprungliga form för den som föredrar det, förutsatt att båda spelare valt den funktionen.

Slutligen vill jag nämna en funktion som kanske inte är alltför välkänd i spelet, AI-bottarna. Den uppmärksamme spelaren har lagt märke till den här funktionen i samband med anpassning utav den valda karaktären där det går att anpassa utrustning och färdigheter hos en karaktär för att användas av en AI-bot i multiversumläget. Det går även att använda AI mot andra spelare där det är bäst av tre som gäller och fler mother-boxes står på spel. Jag tycket att det här är en intressant aspekt utav spelet, men jämfört med Injustice 1 så hade jag personligen föredragit en uppdragsbaserad metod för att utveckla karaktärerna. Samtidigt erkänner jag att det är otroligt tillfredsställande att ha en perfekt anpassad AI-bot då det krävs över hundra fighter för att erhålla platinum mother-boxen, vilket blir väldigt långdraget.

För att summera så känner jag att Injustice 2 är en väl utformad fortsättning till dess företrädare, även om spelupplevelsen i sig har tagit en något annorlunda utformning. Ljudet i spelet är fantastiskt och får en att känna varje slag på ett helt nytt sätt. Däremot finner jag det aningen frustrerande att behöva spela om och komma ihåg vissa aspekter utav storyn från Injustice 1 för att förstå alla detaljer. Detta kan skrämma iväg nya spelare, eller tvärtom uppmuntra till att spela det första spelet också för att få ut det mesta ur spelupplevelsen. På det hela taget så är Injustice 2 ett bra spel med en bra mängd omspel som håller spelare intresserade under en längre tid när de strävar efter att skaffa alla extra funktioner och färdigheter till sin valda karaktär. Att spela online bjuder på en utmaning som gör spelet extra intressant, men samtidigt kan jag inte låta bli att fundera på hur lång tid det kommer att dröja innan spelet blir obalanserat med vissa karaktärer som är onödigt starka jämfört med andra och spelets charm riskerar bytas ut mot frustration.

Det Bra

  • Flera olika slut
  • Ljudet är bland det bästa inom genren
  • Nya karaktärer passar bra in med det tidigare utbudet

Det Dåliga

  • Kort story
  • AI-bottar är ibland bättre än spelare själva
  • Måste spela Injustice 1 för att verkligen förstå alla detaljer
6

Skriven av: Steve Gilman

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi