L33T E-Sport Gaming Chair

Av i i Recensioner, 1 Mer

L33T E-Sport Gaming Chair

L33T har en serie gamingstolar. Mats har testat e-sportversionen. Levde den upp till förväntningarna?

L33T E-Sport Gaming Chair levereras halvt monterad. Rygg-, huvud- samt armstöd är förmonterade och på de flesta andra ställen som ska monteras sitter skruvar så att man snabbt kan se vart man ska fästa dem. Den medföljande monteringsanvisningen är lätt att följa och gör monteringen mycket enkel.

Spelstolen finns i dagsläget i fyra färger. Merparten av stolen är svart men några detaljer har olika färger beroende på modell – blå, grön, röd samt vit. Materialvalet är PU-läder (konstläder) vilket lätt blir varmt när man sitter en längre stund. Stolarna har dock ränder och andra ursparningar i såväl sittdyna som rygg vilket ska leda tillföra viss ventilation.

L33T E-Sport Gaming Chair har stöd för såväl ryggslut som huvud vilket är skönt. Huvudstödet är dock i plattaste laget för vardagsbruk. Stolen är dock i första hand avsedd för e-sport vilket gör att jag har förståelse för det är så pass platt.

Armstöden är mycket flexibla och kan justeras i fyra dimensioner för att ge bästa möjliga komfort. Det innebär att armstödet är höj- och sänkbart samt att det kan justeras i sidled samt framåt och bakåt. Det går dock inte att ändra inåt och utåt. Stolen kan även justeras i höjdled och lutningen på ryggstödet är även det justerbart. Om du vill vila kan ryggstödet fällas 180 grader. Det är dock inte speciellt bekvämt på grund av kudden i ryggslutet.

Det går att gunga stolen. Det kräver emellertid en hel del kraft. Utvecklarna har valt detta eftersom de inte vill att stolen ska gunga av sig själv vilket skulle innebära en viss skaderisk. Jag tycker dock att motståndet är så pass högt att gungningsfunktionen nästan är värdelös. Varför kan användaren inte själv välja om den vill ha ett lösare motstånd?

Bortsett från en dålig gungningsfunktion är L33T E-Sport Gaming Chair en riktigt bra spelstol som jag varmt kan rekommendera. Den är skön att sitta i och har en hel del användbara funktioner. Stolen har en stabil stålkonstruktion och tjocka dynor vilket ger ett kvalitetsintryck.

Det Bra

  • Skön att sitta i
  • Inger ett bra kvalitetsintryck
  • Många funktioner
  • Enkel montering

Det Dåliga

  • Alltför högt motstånd i gungningen
  • Armstöd kan inte justeras in- och utåt
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi