Medievil Resurrection

Av i i Recensioner, 2 Mer

Medievil Resurrection

Den tappre (?) hjälten Sir Dan stiger upp ur sin grav. Nu får han en andra chans att visa sitt hjältemod i kampen mot den onde Zarok.

Riddaren Daniel Fortesque dog som en tapper hjälte. Vad få vet är att han egentligen var en riktig ynkrygg som stupade, träffad av krigets första pil. Nu sprider den ondskefulle Zarok ondska och Sir Dan blir utvald och får därmed en chans att visa vad han går för.

Dan stiger, något demolerad, upp ur sin grav. Underkäken saknas, tänderna spretar och ena ögat saknas. Han ser festlig ut. Í den tomma ögongloben bosätter sig en ettrig liten typ som ger Sir Dan order. Jakten på Zarok går genom ett medeltida landskap.

Det första vapnet är definitivt inte imponerande – ett träsvärd. Bättre vapen väntar dock. Vissa vapen har oändlig hållbarhet, medan andra skadas vid användning. Exempelvis har en klubba begränsad hållbarhet. Det är vettigt att inte använda klubban alltför frekvent då den exempelvis kan krossa stenar. Att Sir Dan, till synes oförklarligt, stundom tappar sitt svärd och lägger undan skölden är riktigt irriterande.

Att slåss är tyvärr inte det roligaste. Siktet är bedrövligt, och ibland låser det på något helt oväsentligt. Likaså är styrningen halvtaskig. Man kan styra med såväl styrkorset som styrspaken, men oavsett vilken man använder blir det lite hackigt.

En annan stötesten är bilduppdateringen. Den sjunker ibland vilket ger hackig grafik. Jag tror mycket av detta beror på att utvecklarna haft lite för stora grafiska ambitioner. Allt, förutom vissa stela animationer, ser nämligen riktigt bra ut.

Omdöme: Medievil: Resurrection får godkänt. Spelet har dock sina brister och det lär inte lämna några bestående intryck efter sig. Det hjälper inte att Sir Dan ser festlig ut och att en del repliker är komiska, betyget stannar på en femma.

Det Bra

  • Fin grafik, men hackig.
  • En del humor.
  • Sir Dan ser festlig ut.

Det Dåliga

  • Siktet.
  • Styrningen.
  • Hackig grafik.
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi