Ring Door View Cam

Av i i Recensioner, 3 Mer

Ring Door View Cam

Vill du ha en elektronisk dörrklocka med inbyggd videoinspelning? Då kan Rings dörrklocka vara något för dig.

Det kan vara bra att kunna spela in de som ringt på dörren för att se vem som ringt på under dagen. Eller till och med se vilka som rört sig framför dörren. Ring Door View Cam spelar nämligen inte enbart in de som ringer på utan ringklockan har en rörelsesensor som gör att man kan se vem som rört sig utanför dörren. Detta med en elektronisk dörrklocka som ersätter titthålet i dörren. Förutom inspelning av besökarna finns även ett gammalt hederligt titthål inbyggt i Ring Door View Cam.

Ring Door View Cam är föredömligt enkel att installera. Allt, förutom installationen av appen är illustrerat på ett lättförståeligt sätt. Första steget är ett installera appen Ring och registrera sig. När det är gjort tar man och skruvar bort existerande titthål. Det medföljer ett verktyg vilket gör borttagandet enkelt. Därefter är det dags att montera själva Ring-enheten. Det går på ett par-tre minuter. Slutligen registreras enheten i appen. Tänk på att dörren måste vara mellan 34–55 mm tjock och diametern på hålet ska vara 12–14 mm. Uppgifterna finns på förpackningen. Det kan vara bra att dubbelkolla måtten före köp.

På utsidan finns nu en liten vit/svart box istället för titthålets öga. Boxen har förutom en knapp för ringsignalen även titthålets öga och en kameralins. På insidan finns en något större vit box. Den är inte lika snygg som boxen på utsidan. Den mesta delen av insidans box består av ett batteri som är mycket enkelt att ta bort och ladda med en micro-USB-kabel.

Bilden är inspelad i full HD-upplösning och håller riktigt bra kvalitet. Inspelningen som startades av ringklockan fungerade mycket bra. Kvällstid används IR-ljus för att se vem som är på utsidan. Då visas en svartvit bild. Jag har dock inte kunnat testa detta då trapphuset alltid är upplyst när någon besökare kommer.

Jag har många synpunkter på ringsignalen. Det ringer på utsidan av dörren, inte insidan. Varför finns ingen signal på insidan? Därtill kommer signalen i mobilen. Jag har dock ljudet på mobilen ganska ofta avstängd. Då är det lätt att missa en besökare. Speciellt när det bara ljuder två signaler på utsidan av dörren. Nu är signalen ganska hög, men jag hörde ingenting när jag befann mig i köket. För att få bättre ringsignal kan man köpa till en ringklocka att fästa på insidan av dörren. Ska en sådan lösning verkligen vara nödvändig?

Nu blir grannarna kanske inte speciellt glada över att bli inspelade av dig. Då går det att ange vinklar som inte ska spelas in så att privatlivet skyddas. Det var dock svårt att gör i den lägenhet jag bor i. Här fick jag ställa in Ring Door View Cam att registrera rörelser nära kameran. Jag hade vissa problem med den rörelseinducerade inspelningen. Den startade inte alltid trots att jag provade många av de inställningsmöjligheter som finns i appen för rörelsekänslighet. Detekteringen borde definitivt varit bättre med de inställningar jag gjorde.

Inspelningar lagras i molnet. Detta kostar en slant. Vill du inte prenumerera på Rings molntjänst fungerar Ring Door View Cam som vanligt men det sker inga inspelningar. Protect Basic Plan kostar 3 €/månad eller 30 €/år för en enhet. Plus-planen kostar 10 €/månad eller 100 €/år och täcker alla enheter från Ring.

Ring Door View Cam har stöd för Amazon Alexa och om du har en Echo Show-produkt kan du prata med besökarna utan att gå till dörren.

Ring Door View Cam är lätt att installera och det finns en hel del inställningsmöjligheter, exempelvis gällande grannars privatliv och rörelsekänslighet. Att det inte finns någon ringsignal på insidan är en klar svaghet. Det ska inte behövas en speciell ringklocka för detta ändamål.

Det Bra

  • Bra skydd av privatlivet
  • Enkel installation
  • Bra bildkvalitet

Det Dåliga

  • Jag hade problem med rörelsekänsligheten
  • Ingen signal på insidan
  • Inget stöd för Google Assistant
6

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi