Ring Floodlight Cam Wired Pro

Av i i Recensioner, 2 Mer

Ring Floodlight Cam Wired Pro

Någon smyger på uppfarten. Asfalten lyses hastigt upp. En siren ljuder. Allt filmas med Floodlight Cam Wired Pro.

Ring Floodlight Cam Wired Pro är en säkerhetskamera med många funktioner och två strålkastare. Om du har Ring-produkter sedan tidigare, exempelvis någon dörrklocka, passar Floodlight Cam Wired Pro väl in bland dessa produkter.

Förenklat kan man säga att Floodlight Cam Wired Pro består av tre huvudkomponenter. 1. Rörelsedetektor med kamera, högtalare, mikrofon och radar. 2. Två strålkastare om 1 000 lumen vardera. 3. En app till Android eller iOS.

Floodlight Cam Wired Pro är en ganska stor säkerhetskamera eftersom den även har två strålkastare. Storleken är inte bara en nackdel utan det gör Floodlight Cam Wired Pro väl synlig vilket kan vara avskräckande. Enheten finns i två färger – vit och svart – välj den färg som passar ditt hus bäst. Formgivningen är ganska enkel, men snygg, med runda former. Det gör att den trots storleken inte ser speciellt klumpig ut.

Floodlight Cam Wired Pro skruvas fast på husväggen eller under ett takutsprång. Den fysiska installationen av Floodlight Cam Wired Pro är inte speciellt svår men tänk på att enheten kräver ström. Därför behöver du anlita en elektriker om du gör en förstagångsinstallation.

När Floodlight Cam Wired Pro väl är installerad och fått ström går den automatiskt in i ett läge för nätverksinstallation. Nu är det dags att installera Rings app. Innan Floodlight Cam Wired Pro är färdiginstallerad krävs flera steg. De är väl förklarade och kräver därför inte speciellt mycket av dig. Du måste registrera dig hos Ring – antingen genom ett nytt konto eller genom att logga in på ett befintligt. Floodlight Cam Wired Pro ansluts till ditt wifi-nätverk. Många inställningssteg kan hoppas över under installationen och eventuellt återkomma vid ett senare tillfälle.

Övervakningskameran filmar i full HD (1080p). Den täcker en bra bit av omgivningen med 140 graders fält horisontellt och 80 grader vertikalt. Videokvaliteten är mycket god med bra färger. Det går att spela in i färg även nattetid om strålkastarna är tända. Kvaliteten blir dock inte lika bra som dagtid. Om strålkastarna är stängda får man använda infraröd, svartvit detektering vilken även den är bra.

När en rörelse detekteras kan strålkastarna tändas, men de kan också förbli släckta. Ett alternativ att skrämma ovälkomna besökare är sirenen. Den ljuder i 110 decibel vilket gör att den hörs ganska väl i nära omgivning.

Floodlight Cam Wired Pro har försetts med radar. Den används på två sätt. För det första kan den känna av avståndet till föremålet eller personen som rör sig. Med hjälp av det kan man bestämma på vilket avstånd som kameran skall registrera rörelser – exempelvis undvika bilar på gatan.

Det andra sättet som radarn används på är till funktionen ”bird’s eye view”. Med den kan man se hur personen rört sig. Hur kom hen in på uppfarten? Rörelser presenteras med punkter på en karta. Jag har inte riktigt förstått hur användbar funktionen är med tanke på att personen även finns filmad.

Kameran har en funktion kallad ”pre-roll”. Kameran registrerar fyra sekunder föra själva händelsen triggats av rörelsedetektorn fast med lägre kvalitet. På så sätt kan man enkelt se vad det var som orsakade att kameran triggades.

Det finns även bra möjligheter att kommunicera med personen som utlöst kameraaktiviteten. Floodlight Cam Wired Pro har nämligen såväl inbyggd högtalare som mikrofon. På så sätt kan man prata med varandra. Kvaliteten är dock inte den bästa men den duger.

Inspelningar, inklusive ”pre-roll” lagras i Rings moln. Det kostar dock pengar. Ett månadsabonnemang kostar tre euro per månad för en enhet eller tio euro per månad för obegränsat antal Ring-produkter. Floodlight Cam Wired Pro kan även användas utan abonnemang men då får man enbart liverapportering och ingen lagring.

Ring-appen är ganska omfattande med en hel del inställningsmöjligheter. Det gör att den kan kännas svår att överblicka till en början. Jag tycker dock att appen efter bara en kort tids användning känns logisk och lättanvänd. Jag upptäckte snart en hel del inställningsmöjligheter som jag inte kände till på förhand.

Floodlight Cam Wired Pro har enbart begränsat stöd för smart röststyrning. Övervakningskameran har nämligen enbart stör för Amazon Alexa medan den saknar stöd för Google Assistent och Apple Homekit.

Om du behöver en kameraövervakning med strålkastare är Ring Floodlight Cam Wired Pro ett bra köp. Även om den kostar en del är den köpvärd. Abonnemanget fördyrar dock kameran i längden.

 

Det Bra

  • Många funktioner
  • Radar
  • Två strålkastare
  • Snygg design
  • Siren
  • Tvåvägs kommunikation

Det Dåliga

  • Du bör anlita elektriker för installationen
  • Ingen gratis lagring
  • Inget stöd för Google Assistent och Apple Homekit
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...