Sandberg Solar Charger 13W 2xUSB

Av i i Recensioner, 2 Mer

Sandberg Solar Charger 13W 2xUSB

Vistas du ofta långt ifrån ett vägguttag? Då kan en solpanel vara ett alternativ för att ladda mobilen.

Det är inte riktigt rätt säsong att testa solpaneler men det hindrar inte mig från att prova Sandberg Solar Charger 13W 2x USB. Det är en bärbar solpanel, eller rättare sagt två som är sammankopplade. Hopvikt blir Sandberg Solar Charger 13W en väskliknande enhet med gott skydd för panelerna. Den är ganska stor – 29 x 16,3 x 1,2 cm hopvikt. Vikt 376 g.

Solpanelen har praktiskt nog försetts med fem öglor. En på vartdera hörnet och en på ena långsidan. Med de medföljande karbinhakarna (4 st) kan solpanelen fästas på exempelvis en ryggsäck och ladda två enheter när man går.

Sandberg Solar Charger 13W 2xUSB har som namnet anger två USB-utgångar. Det ena uttaget som är på 2,1 A passar bra för enheter som kräver mycket ström. Det andra är på 1 A. Kopplar du in två enheter samtidigt får du dock nöja dig med 1 A per uttag. Mobiltelefoner kan förvaras i ett nätfack på solpanelen vilket är mycket praktiskt, speciellt med tanke på den korta sladden.

Eftersom det går mot höst och då det varit begränsat med sol har jag inte kunnat testa om solpanelen levererar utlovade 2,1 A. Under rådande väderomständigheter kan jag bara konstatera att solpanelen levererade hyfsat med ström.

Sandberg Solar Charger 13W 2xUSB är ett bra alternativ för exempelvis den som är ute i naturen och vill ladda sin mobil utan en powerbank. Bra strömstyrka och enkel användning är två praktiska detaljer.

Det Bra

  • Bra uteffekt
  • Power bank
  • Två USB-uttag
  • Ihopvikt fås bra skydd av solpanelerna

Det Dåliga

  • Ganska stor
  • Fungerar givetvis sämre i mulet väder
7

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi