Sandberg Survivor Torch Powerbank 10400

Av i i Recensioner, 2 Mer

Sandberg Survivor Torch Powerbank 10400

Sandbergs ficklampa för överlevnadsbehov kan långt mer än att bara lysa upp mörkret.

På förpackningen till Sandberg Survivor Torch Powerbank 10400 står att den har två funktioner i ett. Det är faktiskt en underdrift. Ficklampan är nämligen inte enbart en ficklampa och ett bärbart batteri som det står på förpackningen. Den är även en bältesskärare och en nödhammare. Dessa fyra funktioner gör att ficklampan är ypperlig att ha liggande i bilen ifall olyckan är framme eller om man får motorstopp.

Givetvis är ficklampan bra till andra ändamål såsom camping. Ficklampan lyser i tre olika ljusstyrkor. LED-belysningen är på 3 W. Jag har inte hittat några uppgifter om hur många lumen. Ficklampan kan även blinka för nödsituationer, men det finns ingen SOS-funktion.

Batteriet är på 10 400 mAh vilket räckte till att ladda min Samsung Galaxy S7 (3 000 mAh batteri) 2,2 gånger. Batteriet ger upp till 13 timmars belysning. Strömstyrkan är på 2 A vilket är bra. Den laddade min mobil till 50 % på en timme och till 100 % på 2 h 20 min.

Ficklampan är damm- och vattentät (IP68). För att täta den ordentligt har kontakterna placerats på ett något bökigt sätt – under ljuslocket. Locket måste skruvas av för att nå kontakterna. Det finns ett gummiskydd över nödhammaren men den ramlar av mycket lätt så den är näst intill värdelös.

Sandberg Survivor Torch Powerbank 10400 är ett mycket vettigt verktyg. Perfekt för nödsituationer och friluftsliv. Starkare lampa står dock på önskelistan.

Det Bra

  • Perfekt i bilen
  • Perfekt i nödkitet i hemmet
  • Bra för friluftslivet

Det Dåliga

  • Starkare lampa önskvärt
  • Inget SOS-blinkande
  • Skyddet över nödhammaren ramlar lätt av
8

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi