Xiaomi Mi Smart Band 5

Av i i Recensioner, 3 Mer

Xiaomi Mi Smart Band 5

Xiaomis nya smarta aktivitetsarmband klarar av många olika aktiviteter.

Aktivitetsarmband är populära. Med hjälp av sådana kan man följa sin träning, puls och stressnivå. Och givetvis även klocka. Nu har Xiaomi släppt en femte generation av deras aktivitetsarmband Mi Smart Band. Denna är, precis som föregångarna, ett budgetalternativ. Man får dock mycket aktivitetsarmband för pengarna.

Utseendemässigt skiljer sig Mi Smart Band 5 inte speciellt mycket åt från många av sina konkurrenter. Många aktivitetsarmband är nämligen ganska lika varandra. Armbandet finns i flera färger medan boetten är svart. Armbandet är lite knepigt att sätta på sig då en knopp ska in i ett ganska litet hål. Lite pilligt. Armbandet går att ta loss från själva boetten. Det går dock att ladda aktivitetsarmbandet utan att ta av armbandet från boetten, något som inte gick hos föregångaren. AMOLED-skärmen är bra, men mycket av texten är liten vilket gör att du behöver bra syn på nära håll för att kunna läsa. Texten är dock tydlig med klara färger och bra kontraster.

Mi Smart Band 5 är som sagt ett aktivitetsarmband. Det innebär att den kan användas för att följa din träning. Puls, antal steg och sträcka via GPS närmare bestämt. Mi Smart Band 5 känner av elva olika aktiviteter vilket är bra. Givetvis finns löpning och gång med, men även bland annat simning och cykling. Aktiviteten loggas och kan sedan analyseras med en app kallad Mi Fit.

Det kan vara krångligt att använda de data som Mi Smart Band 5 förser dig med. Därför finns något som heter PAI (personal activity index) som indikerar din fysiska hälsa. Ett PAI-värde över 100 är bra.

Utanför träningspassen har du även nytta av Mi Smart Band 5. Den mäter exempelvis sömnen och talar om hur bra den är. Sover du ytligt? Vaknar du ofta? När jag tittat på min sömnkurva tycker jag att det verkar att stämma. Bandet kan även mäta stressnivå och hjärtfrekvens. Hjärtfrekvensen stämmer bra medan jag inte är lika säker på stressnivån. Vid ett tillfälle fick jag olika resultat fast jag mätte direkt efter varandra och jag var lika avslappnad.

En annan matnyttig funktion är att aktivitetsarmbandet kan visa notisar såsom SMS på skärmen. Toppen, då slipper man ta fram mobilen. Man kan dock inte svara på SMS. En annan användbar funktion är väderleksprognoserna. Andra funktioner inkluderar alarm, stoppur, timer och fjärrstyrning av kamera eller musik.

Batteritiden har minskat sedan Mi Smart Band 4. Den är numera 14 dagar vilket jag tycker är ganska bra. Tänk på att batteritiden påverkas av hur du använder armbandet. Exempelvis påverkar frekventa pulsmätningar batteritiden och PAI halverar den.

Xiaomi Mi Smart Band 5 har många funktioner för att vara ett budgetaktivitetsarmband. Den håller reda på grundläggande hälsa såsom antal steg och hjärtfrekvens. Den har även andra värdefulla funktioner.

Det Bra

  • Budgetpris
  • PAI
  • Breda träningsfunktioner
  • Flera värdefulla funktioner
  • Bra skärm

Det Dåliga

  • Liten text
  • PAI drar mycket ström
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi