De bästa rollspelen på nätet just nu

Rollspel har åter igen blivit enormt populära. De kom att populariseras under 70- och 80-talet som klassiska brädspel, men har nu fått ett enormt uppsving i egenskap av onlinebaserade dator- och konsolspel. Denna sorts moderna rollspel bjuder ofta på en unik kombination av grafik, musik och spännande berättelser. Gillar man att kasta sig in i en spelvärd och glömma tid och rum ger dessa spel en unik möjlighet.

Men vilka är egentligen de mest populära spelen? I viss utsträckning beror det så klart på vad man har för egna preferenser. Här ska vi titta närmare på fem av de som vi anser vara de bästa rollspelen just nu.

1. The Elder Scrolls

Få spel har så lång historik som The Elder Scrolls. Serien lanserades redan i mitten av 90-talet. På den tiden var det däremot inte särskilt vanligt med online- eller nätverksbaserade multiplayerspel, så det kom att dröja innan serien utvecklades till vad den är idag. The Elder Scrolls V: Skyrim har gjort sig känt som ett spel som bjuder på i det närmaste oändliga miljöer. För Elder Scrolls har det länge varit något utav ett kännetecken att de erbjuder så pass stora miljöer att utforska, och så många olika möjliga utkomster av varje given situation, att spelen ofta räcker i en evighet.

2. Adelia The Fortune Wielder

När det kommer till uppstickare så har få blivit så populära som just spelautomaten Adelia The Fortune Wielder. Här får du chansen att kasta dig in i rollen som Adelia som av en trollkarl skickats på ett uppdrag med oklart syfte. Med grafik som hämtat inspiration från medeltiden i kombination med höga vinstchanser är det här en riktig spelupplevelse. Spela Adelia The Fortune Wielder hos PlayOJO idag och upplev en av de hetaste spelautomaterna just nu…

3. Pillars of Ternity

I samma anda som de numera klassiska spelen Diablo och Baldur’s Gate lanserades Pillars of Eternity av Obsidian Entertainment och Paradox Interactive. Även om många vid första anblick ansåg att spelet faktiskt följde ett något förlegat upplägg så visade det sig ha äkta och varaktig bärkraft. Kombinationen av klassisk isometrisk RPG-vy och unik modern berättarteknik blev snabbt en hit. Köp Pillar of Eternity hos Steam och se själv varför det fortfarande är ett populärt spel som många älskar.

4. Warlords: Crystals of Power

Det verkar som om att alla älskar en klassisk berättelse om maktbalans och stridigheter. Spelautomaten Warlords – Crystals of Power kombinerar element från antikens mytologi med modern grafik och ett spännande spelupplägg. Genom att ta på sig rollen som barbaren, prästinnan eller samurajen måste du återställa ordning i världen. Spela Warlords: Crystals of Power hos NetEnt. Kanske är du nästa person att kamma hem storvinsten.

5. The Witcher 3: Wild Hunt

Även om vi har kommit att ta riktigt bra grafik för givet så är det inte lika vanligt med riktigt bra berättelser. När utvecklaren CD Projekt valde att lansera spel baserade på den polske författaren Andrzej Sapkowskis bokserie The Witcher så var det som bäddat för succé. I The Witcher 3: Wild Hunt kastas man in i en fantasivärld fylld av parallella dimensioner, och som monsterjägare tvingas man in i en serie oförutsedda händelser. Plötsligt hänger universums framtid på ens egna axlar.