De mest populära spelen per genre idag

Det finns en uppsjö av spelkategorier att välja mellan idag, men i denna text ska vi nämna några exempel på de allra bästa av dem oavsett vilken genre de tillhör. Du har säkert hört talas om namn som Apex Legends, Fortnite, Call Of Duty: Modern Warfare samt Death Stranding, men det finns enormt med exempel och i denna artikel har vi fokuserat på de allra bästa av dem.

Idag hittar du spel från både små och stora spelstudion och de är ofta anpassade till både konsoler och PC för att ge dig större valfrihet gällande plattformen du föredrar. Nedan ska vi lista välkända och populära spel per kategori som du kan ha missat, samt berätta lite mer om dem.

Action / FPS

I den populära genren Action eller FPS som är en förkortning av ”first person shooter” hittar vi många spel som liknar Fortnite rent spelmässigt, dock inte visuellt. Exempel på dessa titlar är bland annat PUBG, Apex Legends och den förstnämnde Fortnite, men enligt vårt tycke är Apex Legends den som står ut allra mest.

Spelet är visuellt häpnadsväckande och du får mer action än någonsin tack vare ”battle royale” stilen som spelet bygger på. Ytan där spelarna skjuter mot varandra sjunker ihop och blir mindre och mindre tills endast en segrare kvarstår, en idé som väldigt många spelare föredrar idag.

I Apex Legends blandar man ihop karaktären John Wick med spelet Rainbow Six Siege och skapar en underhållande och actionfylld blandning som levererar väl på de flesta punkter. Det bästa av allt är att spelet är helt gratis att ladda ned!

MMO

Kategorin MMO står för massively multiplayer online, en genre som bland annat innefattar spel som World of Warcraft, Eve Online, Elite Dangerous och Destiny 2, bara för att nämna några exempel. Nu har utvecklarna av det världsberömda spelet World Of Warcraft släppt en ”Classic” version som låter dig återuppleva spelets tidiga glansdagar då episk utrustning faktiskt betydde något, samt att svårighetsgraden är mycket mer uppskruvad jämfört med den moderna varianten av spelet.

Det är inte alltid som nyare är bättre och utvecklarna fick berömt äta upp sina ord om att ”You think you do, but you don´t” när spelarskaran efterfrågade World of Warcraft Classic. Detta är ett spel som nostalgiälskarna krävde och Blizzard lyssnade till slut, även om det tog över 10 år.

Spelautomater

Slots och jackpotspel är en kategori som många njuter av helt gratis idag tack vare demolägen som spelas med hjälp av låtsaspengar, men det går även att satsa riktiga pengar och vinna med hjälp av dessa spel. Du hittar dem både på licensierade spelsajter och casinon utan licens, men de allra bästa spelutvecklarna är faktiskt svenska spelstudion som använder många element som du kanske känner igen från datorspel och konsoltitlar.

Några av de allra bästa spelautomaterna är de som erbjuder många unika bonusfunktioner eller höga jackpottar som växer sig större allt eftersom spelarna snurrar i dem. Exempel på klassiska slots som du kanske har hört talas om är bland annat Starburst och Gonzo´s Quest från utvecklaren NetEnt, samt välkända Book Of Dead från Play´N Go.

Några nysläppta titlar med väldigt unika spellägen är bland annat Conan och Lilith´s Inferno, två exempel som påminner en hel del av klassiska konsolspel.

Äventyr

En av de bättre spelen som släpptes sent under 2019 är Star Wars spelet Jedi: Fallen Order. Denna titel ger dig återigen möjligheten att vifta med en ljussabel precis som jedikrigarna som du känner igen från filmerna av George Lucas.

Du navigerar dig runt på olika planeter och letar efter ledtrådar, samtidigt som du bekämpar onda Sith styrkor. Grafiskt sett är spelet ett mästerverk, men även spelmekaniken ligger på topp och sättet du slåss på påminner mycket om striderna du fått skåda i animerade serier och filmer i Star Wars universumet.

Spelet innehåller även flera pussel som du ska klura ut för att avancera vidare, en ytterligare aspekt som gör detta släpp intressant. Du hoppar även runt och springer på väggar genom att använda ”the force”, en mystisk kraft som finns hos alla jedikrigare.

Ett annat spel som är värd att nämna i denna kategori är Death Stranding där du introduceras till en postapokalyptisk värld där din karaktär gestaltas av Norman Reedus. Han är känd från bland annat tv-serien Walking Dead och grafiken i spelet är så pass imponerande att han ser kusligt lik ut.

Spelet har redan prisats för sin originalitet och berättelse, något som garanterat tilltalar dig som är ute efter mystik blandat med många actionsekvenser. Du hittar även Mads Mikkelsen som en av rösterna i Death Stranding och när du spelar känns det nästan som att du befinner dig mitt i en film.

Death Stranding har dessutom vunnit priset för bästa musik i ett spel för 2019, samt ”Best performance” via Mads Mikkelsen som gestaltar den onda karaktären i spelet.