Nostalgi: Tre underbara gamla hockeyspel

Det kryllar av klassiska hockeyspel, som många minns med nostalgi och glädje. Sportbloggare.com har tagit sig friheten att lyfta fram tre av dessa.

Ice Hockey (1988)

Klassikern Ice Hockey — som gavs ut av Nintendo — minns många som var unga på 80-talet mycket väl. Det är möjligt att spela ensam, men även mot varandra. Icing finns visserligen och det går att bli utvisad, men många av de grundläggande hockeyreglerna saknas och det här är ett spel som är enkelt att förstå sig på för de allra flesta.

NHL 93 (1992)

Det första spelet som kändes någorlunda realistiskt och hade verkliga spelarnamn. Spelarnas egenskaper i verkligheten avspeglar sig dessutom i spelet i viss mån. Inte minst gällande hur snabbt spelarna kan åka, hur bra de kan skjuta och så vidare. NHL 93 gör sig bäst på Super Nintendo och Sega Mega Drive.

NHL 07 (2006)

Vid den här tiden började hockeyspelen få en riktigt realistisk hockeykänsla. Framför allt om man spelar med Xbox 360 och använder styrspaken, som bland annat möjliggör avancerade finter. Ett litet extra plus i kanten är att det finns svenska kommentatorer (Anders Parmström och Arne Hegerfors).