— Nya Xbox 2

Microsoft har bekräftat att nya Xbox-konsoler är på väg. Det var i slutet av Microsofts E3 2018-konferens som Xbox-chefen Phil Spencer officiellt bekräftade ryktet. Det finns dock flera nyheter och rykten som cirkulerar online,  den mesta informationen kommer från Paul Thurrot som ofta har insider-information från Microsoft. Enligt dem kommer nästa Xbox-version att komma någon gång under 2020. Enligt teknikbloggen utvecklas enheterna under kodnamnet Scarlett. Det finns ingen förklaring till varför, men det föreslås att Scarlett representerar en ”familj” av konsoler.

Det kommer att delas upp i en traditionell konsol samt en streaming box, som kommer att vara betydligt billigare och kommer att streama spel från molnet istället för att spela dem lokalt. Streaming-enheten, Scarlett Cloud, kommer att vara relativt kraftfull, enligt Thurrott. Den kommer att kosta mer än de flesta liknande enheter på marknaden idag, men mindre än hela Xbox 2-konsolen. Tipster hävdar också att den nya konsolen kommer att vara bakåtkompatibel, och stödja nuvarande Xbox One och Xbox 360-spel. Det indikeras att Scarlett Cloud-enheten kommer att ha ”djupt lärande”-teknologi och kunna göra relevanta beräkningar för dina nästa drag i spelen.

E3 Expo i USA

E3 Expo, där informationen om Xbox 2 släppts, är en av världens största mässor för elektronisk underhållning. Den hålls i Los Angeles, och alla de ledande i branschen är närvarande. Om man vill åka till USA för att närvara på liknande event måste man ha ett elektroniskt resetillstånd, ett ESTA, innan man reser. Man ansöker om det online och får oftast svar direkt. De är giltiga i tre år, så har du varit i USA är det möjligt att ditt ESTA redan gäller. Hur kontrollerar jag om mitt ESTA fortfarande är giltigt? Helt enkelt genom att fylla i namn och passnummer på ESTA:s hemsida, så kan du se din tidigare ansökans status.

Xbox-chefen Phil Spencer har avslöjat att hans team bygger fler än en konsol, och nämnde att artificiell intelligens kommer att vara inkorporerat. Från början fanns planer för både virtuell verklighet och förstärkt verklighet, men de planerna är alltså borta. De säger också att en vanlig dator är förmodligen den bästa plattformen för virtuell verklighet, och att deras fokus för Xbox 2 främst är på upplevelser du kan spela på din TV.

Månaden när det nya Xbox kommer att släppas kommer nästan helt säkert att vara november, eftersom varje tidigare generation Xbox-modell (förutom Xbox One S) har lanserats i november. 4K-spel blir snabbt en standard, så Xbox Two kommer nästan säkert att stödja 4K. Det kommer att ha 4K-upplösning och kan spela 4K Blu-ray-skivor. Men den största uppenbara förbättringen i den nya versionen kommer att vara i form av prestanda. Nu när Xbox One X klarar 4K-spel, kommer Microsoft att vara angeläget om att förbättra grafiken och bildhastigheten. Microsoft kommer troligen att släppa sin nya konsol tillsammans med några exklusiva spel, så räkna med ett nytt Halo-spel som dyker upp tillsammans med nästa generations Xbox. Slutligen kunde vi se en övergång mellan Xbox och Windows 10. Microsoft erbjuder spel på båda systemen, så det är vettigt att försöka förena plattformarna framåt.