Stora e-sporter värda betting

E-sporten är ständigt växande både i form av antal utövare och i antalet tittare under de stora turneringarna. I takt med att den mediala uppmärksamheten blivit allt mer påtaglig så har e-sporten på senare år visat att den är här för att stanna. Antalet spel med stora prispotter blir fler och fler och Esport betting blir allt vanligare. Det finns givetvis många olika parametrar som kan definiera vad som klassar ett spel som “stort”, och beroende på om man tittar på antalet utövare, följare eller prispengar så kan svaret variera. Med det sagt så finns det ett antal spel som tenderar att placera sig i toppen inom samtliga områden.

Dota 2

Ett av de överlägset största spelen de senaste åren är Dota 2. Du behöver inte leta länge innan du hittar en duglig Dota 2 stream för att titta på någon av spelets stora turneringar.

Den största turneringen inom Dota 2, The International, lockar årligen miljontals tittare och placerar sig gång på gång på topplistan över tävlingar med störst prispott. År 2022 går turneringen av stapeln i september och den totala prispotten kommer att överstiga 45 miljoner dollar.

Corona-viruset ställde till problem för 2021 års upplaga av “The International” som när det livesändes snittade omkring två miljoner tittare per match. Beting var mycket livlig under The International.

Fortnite

Fortnite slog ned som en blixt från klar himmel när spelet lanserades 2017. På kort tid bredde spelet ut sig till ett enormt antal spelare och det dröjde inte länge innan resultatet syntes även i statistiken för prispengar och tittarsiffror. Betting på olika evenemang har haft ett par ostadiga år på grund av Corona. Den stora turneringen Fortnite World Cup ställdes exempelvis in 2020 men kunde genomföras 2021. Idag uppskattas det att Fortnite har hela 350 miljoner registrerade spelare.

Förra årets Fortnite World Cup hade en prispott på över 30 miljoner dollar varav segraren i såväl solo- som duoturneringen vann tre miljoner dollar. Tittarsiffrorna snittade 2,3 miljoner tittare per match.

League of Legends

League of Legends lanserades redan 2009 och har länge varit en gigant på e-sportsscenen. Spelet har ett stort antal spelare och en ännu större följarskara. Även om LoL ibland hamnar i skuggan av de andra jättarna på listan när det kommer till medial uppmärksamhet, så är det fortfarande ett givet inslag bland de allra största spelen och de olika turneringarna är väl värda betting.

Det stora dragplåstret League of Legends World Championship spelas senare i år i Nordamerika. Förra årets turnering hade ofattbara 3,9 miljoner tittare i snitt per match.

Counter-Strike: Global Offensive

Evigt populära Counter-Strike har genom gradvisa uppdateringar och förnyelse lyckats hålla sig relevant sedan början av 2000-talet. CS:GO lanserades 2012 och efter en något knackig inledning så har spelet växt sig till en dominant de senaste året.

Även om CS:GO inte riktigt kan mäta sig med de ovan listade spelen när det kommer till prispengar och antal tittare, så lockar de stora matcherna fortfarande en miljonpublik och världseliten kan spela hem miljontals dollar.

Prispotterna under turneringarna till de ovan listade spelen tycks vara ständigt växande och dragningskraften för följarna likaså. Vilka spel skulle du säga utmanar spelen på listan om att räknas till de allra största?