Agon AGM600

Av i i Recensioner, 4 Mer

Agon AGM600

Agon AGM600 är en ergonomisk mus som tillhör AOC:s mellansegment av gamingartiklar. Mats har testat musen.

AOC har tre nivåer i sin produktlinje av gamingprylar där AGM600 hamnar i mellansegmentet:

 1. AOC Gaming – dedikerade hemmaspelare
 2. Agon – tävlingsspelare
 3. Agon Pro – entusiaster och professionella e-sportare

AOC är mest kända för sina bildskärmar men de har numera även tillbehör som tangentbord, möss och hörlurar i sitt sortiment. Fast de tycks enbart vilja sälja skärmar för tillbehören är väl gömda på deras hemsida. Jag hamnade oftast på någon sida om bildskärmar eller så kunde jag plötsligt få spansk text.

Agon AGM600 är en av de bekvämaste möss jag testat. Den har en ergonomisk utformning som gör att den ligger perfekt i min hand. Jag använder handflategrepp. Klogrepp fungerar också men jag rekommenderar det inte. På tumsidan finns en urgröpning för tummen. Precis som på lillfingersidan är materialet rutformad gummibas vilket gör att musen ligger säkert i handen.

AGM600 har ganska många knappar – tio närmaste bestämt. Förutom höger, vänster, mushjul och tumknappar finns följande fem knappar samt deras ursprungliga funktioner:

 • Två knappar placerade bakom mushjulet – DPI upp och ner.
 • En knapp placerad framför tummen – DPI-skift (snabbt byte mellan DPI 400 och aktuellt DPI).
 • Två knappar längst fram till vänster om vänster knapp – volym upp och ner.

Knapparna har Kailh-brytare vilka är behagliga med lagom motstånd vilket bidrar till musens bekvämlighet. Om du spelar snabba skjutarspel finns möjligheten att snabbt och temporärt byta DPI från inställt DPI till 400 för lättare kunna sikta. Mycket användbart.

Sensorn är den kraftfulla Pixart 3389. Den är beprövad och ger en bra precision. Känsligheten har ett bra omfång – mellan 200 och 16 000 DPI – och ligger i paritet med många av dagens möss. Den har 400 IPS spårningshastighet och 50 G acceleration. Man kan stega genom dem i fem steg. Förutom att DPI påverkar musens rörelsehastighet kan pekarhastigheten även ändras på ett mer konventionellt sätt. Avsökningsfrekvensen är som hos flertalet möss – maximalt 1 000 Hz (polling rate 1 ms).

AGM600 har en snygg belysning. Belysning finns längst bak i form av en logga, lite längre fram som en liten diod och i nederkant en remsa. Det är mycket snyggt även om jag saknar belysning på mushjulet.

Belysningen kan benämnas ganska ordinär med ett programmeringsmönster som finns på många andra möss. Det finns fyra förprogrammerade ljusmönster (andning, statisk, blinka och våg). Färgsättningen kan ändras mellan en statisk och en slumpmässig för varje mönster. Här saknar jag en möjlighet att själv programmera flera färger i mönstren. Belysningen kan synkroniseras med AOC:s övriga produkter.

 

Jag är riktigt irriterad över en detalj som jag tror många över huvud taget inte kommer att märka. Jag har alltid ström på mina USB-portar. Detta för att enkelt kunna ladda mobil med mera. Om det är ström på AGM600 slocknar den inte som på andra möss jag testat. Den lyser konstant såvida man inte manuellt stänger av den eller drar ur sladden. Många andra möss håller sig släckta till dess man rör dem.

AGM600 styrs av ett program kallat G-Menu. Det är ett stilrent styrprogram där det är lätt att hitta de funktioner man letar efter. Kul att G-menu är på svenska. Exempelvis kan man programmera samtliga tio knappar. Det måste dock alltid finnas en knapp med vänsterknappens funktion. Det finns ett brett spektrum av funktioner att välja mellan. Det finns även makron för den som snabbt behöver utföra olika tangentbordskombinationer. Makron är tillgängliga även för tangentbord. Lite udda är att man kan registrera musklick i makrot.

Man kan lagra två profiler i musen vilket i sig är väldigt bra. Det uppskattas men något fler profiler hade varit bättre. Man byter profil med en liten knapp på musens undersida.

Omdöme

Agon AGM600 är en fantastiskt behaglig mus. Om du inte är en riktigt hardcore spelar passar musen mycket bra till olika sorters gaming. FPS och andra skjutarspel tänker jag på främst, men även andra genrer så som strategi funkar den bra till. Den snygga belysningen uppskattas men varför släcks den inte när datorn stängs av om USB-strömmen alltid är på? Musen är hyfsat funktionsrik i förhållande till ett relativt lågt pris.

Product information

Connectivity: Wired USB 2.0

On the flight DPI Switch / Sniper Button: ✓

Number of buttons: 10 (10 programmable)

On board memory: 2 profiles

NVIDIA Reflex Analyzer: ✓

Light sync FX: ✓

Grip Style: Palm, Claw

Shape: Ergonomic, Right handed

Thumb Rest: ✓

Mouse button type: Kailh

Mouse button durability: 80M clicks

Illumination: 16.8 million colours

Sensor

 • Sensor: Pixart PMW3389
 • Sensor type: Optical
 • DPI: 16000 Real DPI
 • IPS: 400IPS
 • Acceleration: 50G
 • Polling rate/ Response Time: 1000Hz, 1ms

Software: AOC G-Menu

Operation system: Windows

Product dimensions and weight

 • Product Weight (Mouse Only): 115g

Product dimensions (WxHxD): 73.9×43.3×130.5mm

 

Hitta fler bra deals här »

 

Det Bra

 • Mycket bra ergonomi
 • Bra gamingmus
 • Snabbt byte mellan aktuellt DPI och 400
 • Gott om programmerbara knappar
 • Lättanvänt styrprogram
 • Snygg belysning

Det Dåliga

 • Lyser så länge det är ström på USB-porten
 • Bättre programmering av belysning efterlyses
 • Enbart två profiler i musen
8

Skriven av: Mats Ernofsson