Amazon Odyssey

Av i i Recensioner, 4 Mer

Amazon Odyssey

Oavsett det är i undervisningssyfte eller som ren underhållning så kan du besöka Amazonas utan att behöva sätta din fot i Sydamerikas djungler.

De två senaste dagarna har jag närvarat vid en konferens som fokuserat på digitalisering i samhället. Större och större delar av vårt samhälle blir mer och mer digitalt anknutna. Förarlösa fordon, självscanning i butiken och inte minst lärande på nya sätt. Föreläsningar som streamas direkt från Stanford eller Harvard som sedan bearbetas genom gruppaktiviteter i klassrummet. I en verklighet där internetanvändandet bland tvååringar har nått 79% under 2017 måste vi stanna upp och fråga oss själva hur framtiden kommer se ut och vilken plats vi har i den.

Som läsare kanske du nu undrar vad detta har att göra med Amazonas? God fråga, låt oss ta tag i fallskärmshantagen och glidsegla ner över den oöverskådliga vidden av Amazonas tillsammans för att påbörja vår resa in i en digital läroupplevelse. Väl nere vid baslägret kommer vi att kunna studera olika djur, göra upp en lägereld och förbereda oss för morgondagens utflykt.

Virtual reality har mycket framgångsrikt skapat en ny genre inom digital underhållning. Den mycket eftertraktade interaktiva upplevelsen. Något som spelskapare länge strävat efter, men aldrig riktigt lyckats fånga. En stor del av innehållet för virtual reality-plattformarna är svåra att klassa som spel i den klassiska bemärkelsen. Amazon Odyssey är klart ett av dessa fall. Spelmomenten är mycket få och utmaningen mycket låg. Dock är upplevelsen helt klart värd att ta sig an.

Under den andra dagens utflykt genom djungeln för jag min flodbåt långsamt fram längs en ringlande flod. Jag fotograferar olika djur och växter och får lära mig något om varje art jag ser. När de svarta kajmanerna (krokodiler) börjar röra sig mot min båt i grupp ryser jag till men påminner mig om att det inte är på riktigt.

Den här typen av upplevelse är både intressant och lärorik. Att ge barn eller ungdomar tillgång till denna typ av upplevelser som del av ett läropaket under de perioder de studerar romarriket, Amazonas eller planeten Mars vore ofattbart starkt. Att kunna lära sig på egen hand genom att näst intill besöka platserna och kunna interagera med dem är så långt från att läsa om något i en textbok eller se en icke-interaktiv film. Om det är något jag lärt mig av två dagars konferens så är det hur uttråkande det kan vara att enbart lyssna på föreläsningar eller studera textmaterial. Jag vill röra, titta och upptäcka när jag lär mig. Inte bara bli serverad kunskapen på ett icke-interaktivt sätt. Detta är precis vad Amazon Odyssey gör och lärande har aldrig varit så roligt.

Det är väldigt svårt att sätta betyg på något som i min mening inte är ett spel. Upplevelsen är kort, inlevelserik och ganska rolig. Grafiken är inte den bästa, men jag tyckte om mitt lilla äventyr i regnskogen.

Det Bra

  • Lärorikt
  • Kittlande
  • Bra rumskänsla

Det Dåliga

  • Mycket kort
  • Ingen utmaning
  • Lågt återspelsvärde
7

Skriven av: Viktor Larsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi