Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free & Chime 2

Av i i Recensioner, 2 Mer

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free & Chime 2

Arlos trådlösa video-dörrklocka, Essential Video Doorbell Wire-Free, kan även installeras med kabel.

Dagens smarta hem innebär stora möjligheter. En är att man via video-dörrklockor kan se vem som ringer på dörren. Man kan även se vem som rör sig framför kameran utan att denne ringer på. Det är egenskaper som Essential Video Doorbell Wire-Free från Arlo givetvis har.

Till en början hade jag problem med installationen av Essential Video Doorbell Wire-Free. Dörrklockan fanns inte med i listan över produkter som kunde installeras. Antagligen slipper man detta problem framöver. Felet kunde nämligen åtgärdas genom att manuellt uppdatera Arlo-appen (Android).

När appen väl uppdaterats visade sig installationen smidig. Efter att ha skapat ett Arlo-konto fick jag noggranna och väl illustrerade steg för steg-instruktioner över vad jag skulle göra.  Såväl batteridriven som trådbunden anslutning fanns representerade. Dörrklockan ansluts till wifi (2,4 GHz). Det gör att man slipper ansluta till Arlo SmartHub eller basstation.

Att använda batteri kräver inte någon avancerad fast installation. Det är i princip bara att välja en rak eller en vinklad installationsplatta och skruva fast den med två skruvar. Det krävs däremot mer arbete om du vill använda kabel vilket är lämpligt om du vill byta ut en befintlig dörrklocka.

Vid kabelanslutning kan du använda befintlig högtalare inomhus. Om du väljer batteridrift måste du köpa till en högtalare, exempelvis Chime 2, om du vill ha en ringsignal inomhus. Oavsett om man har en ringklocka inomhus eller inte ringer alltid appen i mobilen och du kan svara vart du än är. Du vill kanske inte bli väckt mitt i natten av att en katt triggar rörelsedetektorn. Då är det bra att försätta dörrklockan i ett tyst läge.

Batteriet behövs tas ut ur dörrklockan vid laddning. Det innebär att det inte finns någon dörrklocka under tiden som batteriet laddas. Om du vill komma runt detta behöver du köpa ett extra batteri.

Essential Video Doorbell Wire-Free har ett brett synfält om 180 grader. Om dörrklockan installeras runt 1,2 meter över marken ser man tydligt personer även om de står nära dörren. Bildkvaliteten är bra under såväl dag- som kvällstid.

Upplösningen är lite udda. Den är nämligen kvadratiskt med 1 536 x 1 536 punkter. Den går även att ställa in i full HD (1 920 x 1 080 punkter) eller 720p. Dörrklockan har ett område där rörelser identifieras. Detta område är mindre än själva synfältet. Bilar eller människor på grannens tomt kan trigga rörelsedetektorn. För att undvika detta går det att justera vilka sektorer som ska trigga en händelse.

Det är inte säkert att du är hemma när det ringer på dörren. Kan du då inte svara går det bra att ge ett snabbsvarsmeddelande i stället för att svara. Sättet att ge snabbsvar är enligt mig lite bakvänd. Man måste nämligen först svara på samtalet innan man kan ge lämpligt snabbsvar. Om man avvisar ett samtal eller inte svarar får besökaren möjlighet att lämna ett röstmeddelande.

Jag har testat ett paket där, förutom Essential Video Doorbell Wire-Free även Chime 2 ingår. Det är en dosa som gör att det ringer inomhus. Den är lätt att installera och koppla till en eller flera dörrklockor. Om man har flera dörrklockor går det att ha en ringsignal för varje dörrklocka. Varje dörrklocka kan ha sin egen signal tack vare att Chime 2 har elva signaler.

För att få tillgång till samtliga funktioner krävs ett abonnemang kallat Arlo Secure. Du får med tre månaders abonnemang. En kamera kostar 29 kronor per månad och ett obegränsat antal kostar 99 kronor per månad. Ett abonnemang ger bland annat AI-baserad igenkänning av personer, paket, fordon och djur, aktivitetszoner, videoinspelning och 30 dagars videohistorik. Utan abonnemang får du nöja dig med livevideo och rörelsenotifikationer, ingen inspelning alltså.

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free är ren funktionsrik dörrklocka som är lätt att installera och använda. Synd att de flesta funktioner kräver ett abonnemang. Dörrklockan är flexibel på så sätt att den kan installeras med antingen batteri eller kablar. Med Chime 2, som köpes separat eller i paket med dörrklockan, får man dessutom en ringsignal inomhus.

Tekniska specifikationer

 • Maximal videoupplösning: 1536 x 1536-upplösning
 • Videolägen: 1536 x1536, 1080 x 1080, 720 x 720, bildförhållande 1:1
 • Alla videofunktioner: HDR, SIP-videosamtal vid tryck på dörrklocka
 • Objektivets maximala synfält: 180 grader diagonalt
 • Rörelseidentifiering: Enkelrörelsesensor, 110° horisontellt
 • Mörkerseende: Högeffektiva infraröda LED-lampor (850 nm) med IR-filter och mörkerseende
 • Inomhus/utomhus:UV- och vädertålig för utomhusbruk
 • Digital zoom: 12x
 • Mikrofon: En mikrofonuppsättning
 • Ljud: Tvåvägsljud med full duplex, SIP-ljudsamtal/-videosamtal initierat vid aktivering av dörrklocka, snabbsvarsmeddelanden
 • Installationskrav: Snabb internetanslutning.
 • Kabelanslutningskrav: Befintliga kablar till den befintliga dörrklockan och ringsignalen med spänning mellan 8 och 24V växelström.
 • Mått: 47 x 143 x 37 mm
 • Vikt: 249 g med batteri och 113 g utan batteri

 

Hitta fler bra deals här »

 

Det Bra

 • Tydlig installationsguide
 • Batteri eller kabelanslutning
 • Bra bild och ljud
 • Vidvinkel

Det Dåliga

 • Jag var tvungen att uppdatera appen manuellt före installation
 • Snabbsvar först när man svarat
 • De flesta funktioner kräver abonnemang
 • Dyr
8

Skriven av: Mats Ernofsson