Astro A10 Gen 2

Av i i Recensioner, 10 Mer

Astro A10 Gen 2

Den andra generationen av Astro A10 finns i fem fräscha färger vilket ökar chansen att ett exemplar passar dig.

Astro är en division under det välkända företaget Logitech. Astro utvecklar och säljer gamingprodukter. Flera av deras produkter, däribland headsets säljs i flera färger.

Headsetet A10 Gen 2 finns i fem färger vilket inte är så vanligt bland headsets. Färgerna mintgrön och lila är bleka och därför lite anonyma. De andra färgerna är ljusgrått, svart och vitt.

A10 Gen 2 har en något kantig design som ger headsetet ett klumpigt utseende. Även om bygeln över huvudet mestadels är av plast är den av metall på insidan för att ge en sviktande effekt mot huvudet. Utåt sett är allt utom vissa tygdetaljer av plast vilket ger en plastig känsla.

Kåporna är okej ledade för att kunna uppnå god komfort. Öronkuddarna är i grått tyg som färgmässigt bryter mot övriga delar på samtliga headseten med undantag för det helgrå headsetet. Ett problem med kuddarna är hålen för öronen. Jag misstänker att det beror på att högtalarelementen bara är 32 millimeter stora. Hålen är för små, åtminstone för mina öron. Detta gör att headsetet inte är speciellt bekvämt. Det är synd då headsetet trycker lagom hårt mot huvudet och kudden ovanpå huvudet är skönt vadderat.

Mikrofonen sitter ledad på utsidan av vänster kupa. Den går inte att ta bort, men kan justeras på ett bra sätt så att det kan placeras på ett bra sätt framför munnen. Det finns ingen mute-funktion på sladdens fjärrkontroll. Där finns bara en volymratt som inte är speciellt välplacerad. För att stänga av mikrofonen förs den i stället rakt uppåt. Mikrofonljudet är inte fantastiskt, men är ganska bra för prisklassen. Ljudet är ganska klart och fint men brusreduceringen kunde ha varit bättre.

Logitechs headset ansluts via kabel till ljudkällan. Det är en vanlig 3,5 mm ljudkabel som är ganska lång. Det medföljer även en y-splitt så att headsetet kan användas på datorer med två uttag – ett för mikrofon och ett för ljud. Tack vare ljudkabeln är headsetet mångsidigt. Det kan användas till samtliga konsoler, dator och många mobiler och surfplattor.

A10 Gen 2 levererar ett bra och välbalanserat ljud för prisklassen. En viss distorsion hörs vid högre volymer. Basen är klen, men man kan inte förvänta sig mer för ett headset med 32 mm högtalarelement och som kostar 600 kronor (juli -22). Headsetet bjuder på stereo, men inget surroundljud.

Astro A10 Gen 2 från Logitech gör vad man kan förvänta sig av ett headset i prisklassen. Ljudet är till och med något bättre än förväntat. Synd bara att hålen i kuddarna för öronen är för små. Det inverkar negativt på komforten.

 

Det Bra

  • Prisvärda
  • Bra ljud för priset
  • Mångsidig – passar alla konsoler, PC, Mac och många mobiler och surfplattor

Det Dåliga

  • Hålen för öronen i minsta laget – inte speciellt bekväma
  • Volymkontrollen på fjärrkontrollen sitter dumt till
  • Ingen avstängningsknapp för mikrofonen på fjärrkontrollen
  • Klumpigt utseende
6

Skriven av: Mats Ernofsson