Batman Begins

Av i i Recensioner, 3 Mer

Batman Begins

Jag är inte något jättestort fan när det gäller superhjältar, men jag måste säga att Batman är den superhjälte jag gillar mest. Det mystiska dubbellivet, den tragiska bakgrunden och den överlägset tuffaste dräkten gör honom till en maskerad hämnare utan like. Och för dom som håller med mig kan jag verkligen glädja er med att Batman Begins är ett spel värdigt Batman.

Batman Begins bygger på filmen med samma namn som kommer ut den 10 juli och handlar om Bruce Wayne, under början av hans karriär som Batman. Förkrossad över sina föräldrars död har han rest runt i världen för att komma undan rädslan. Då stöter han på The League of Shadows, en ninjaklan i Himalaya som använder skräck för att lamslå sina fiender. Detta blev det som gjorde Bruce Wayne till Batman, då han sätter stopp för brottsligheten i Gotham.

Detta spel handlar till större delen om skräck. Det är väldigt svårt att besegra fienderna direkt och har de vapen är det mer eller mindre omöjligt. Därför måste du smyga runt dom och använda dig av omgivningarna för att skrämma dom och många gånger få dom att tappa sina vapen.

Det kan handla om att spräcka läckande vattenledningar från avstånd, släppa stora tunnor mot dom eller helt enkelt bara ta tag i dom från taket och hota att släppa ner dom från 20 meter. Fienderna blir då så pass skrämda att de slåss sämre och du kan enkelt klappa till dom och gå vidare. Lyckas du riktigt bra så sprids ryktet om dig och fienderna blir mer och mer lättskrämda.

Annars är detta spel till större del som ett ”sneak em up”, man kryper igenom vattenledningar, flyger från tak till tak, klättrar på rör och anfaller fienden bakifrån. Visserligen slåss man och striderna är både roliga och realistiska, i alla fall med TV-spelsmått. Ibland måste man ha tag i information och då och då kan man grabba tag i en av de hejdukar man slagit ner och förhöra dom, med en hel del slag i magen som hjälpmedel. Här märker man den hänsynslösa Batman som man inte märker hos de flesta andra superhjälte. Sen finns det såklart även bilturerna med Batmobilen, där man kvaddar förföljande bilar, skjuter missiler och gasar som bara den.

Extrafunktionerna är ganska små på Batman Begins, det är extradräkterna i slutet som gör spelet värt att köra om, i alla fall ett tag. Man kan köra med Batmobilen, kolla på filmklipp och gå in på en extrafunktion: Gallery of Fear. Här kommer man in i ett fängelse, där man har låst in alla skurkarna man har förhört. Där kan man läsa om deras kriminella bana, livshistoria eller andra detaljer. Galleriet är väldigt genomarbetat för att vara så meningslöst, vilket gör det till en ännu större besvikelse. Om man kunde utmana dom eller ens prata med dom så vore detta otroligt intressant, men det enda man kan göra är att se hur de ser ut när de är rädda.

Omdöme: Batman Begins är väldigt underhållande och håller en bra balans mellan slagsmål, smygning och story, vilket gör att man uppskattar varenda minut. Visserligen kan man inte hoppa över några scener överhuvudtaget, extrafunktionerna är som sagt inte speciellt många och de många klippen från filmen kan göra att man antagligen vill se filmen innan man spelar spelet, men annars är detta spel värt att köpa, speciellt om du är ett lika stort fan av Batman som mig.

Det Bra

  • Underhållande och omväxlande spelstil.
  • En häftig mörk Gotham-känsla.

Det Dåliga

  • Lite väl lite av spelet.
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi