Batman: Return to Arkham

Av i i Recensioner, 3 Mer

Batman: Return to Arkham är en samlingsutgåva av remastrade versioner av Arkham City och Arkham Asylum.

När det förra spelet, Arkham Asylum, släpptes så var det ett bombnedslag. Snudd på ett mästerverk där alla bitar hade fallit på plats och det fanns inte så väldigt mycket kvar att önska. Men nu när vi återvänder till Arkham City, vad kan vi önska oss då?

Vissa föredrar Arkham Asylum, andra Arkham City. Utan att trampa någon på tårna så kan vi nog gemensamt konstatera att båda spelen är riktigt bra Batman-äventyr. Nu när allting ska remastras, allt från spel till filmer, så fick sig även Batman en släng av sleven. Batman: Return to Arkham släpps till PS4 och Xbox One och i detta släpp så finns det förbättrade versioner av Arkham City och Arkham Asylum samt allt extramaterial som släppts till de båda. Detta inkluderar flertalet extra utmaningar, nya dräkter, och mer uppseendeväckande, minikampanjen till Arkham City kallad Harley Quinn’s Revenge tillsammans med alla Catwomans episoder.

batman_return_to_arkham01

När spel remastras så nöjer sig några med att bara höja upplösningen men Return to Arkham ger en lite annorlunda behandling. Unreal Engine 3 blev bortplockad och för de uppdaterade versionerna valde utvecklarna att köra med Unreal Engine 4. Texturerna är skarpare, ljussättningen har blivit märkbart bättre men denna tekniska förbättring har gjort något med spelet själ, oklart vad.

Spelet har blivit ljusare och när jag tänker på Batman så tänker jag sannerligen inte på ljus. Spelets mörker, både tekniskt och innehållsmässigt, har blivit nafsat på och det irriterar mig. Även det faktum att Arkham Origins inte är med i samlingen stör mig. Detta är en viktig del i samlingen och bör, i mina ögon, absolut vara med men den fattas oss.

batman_return_to_arkham03

Samlingen håller ändå hög nivå även om det inte är den nivån som man hade kunnat hoppas på. Har man inte spelat det till den förra generationen så är denna samling ett måste. Spelen är fantastiska och det går inte att komma undan. Det finns detaljer som inte är helt optimala men i det stora hela så trumfar allt det andra detta med råge. Batman: Return to Arkham är en bra uppdatering och någonting man kan vara stolt över att ha i sin hylla eller hårddisk. Dock så är det ändå inte en komplett samling.

Det Bra

  • Klar grafisk förbättring
  • Det är fortfarande fantastiskt
  • Allt extramaterial

Det Dåliga

  • För ljust, både tekniskt och själsligt
  • Saknar Arkham Origins
8

Skriven av: Linda Brorsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi