Battlefield: Hardline

Av i i Recensioner, 6 Mer

Battlefield: Hardline

Efter att ha spenderat många år som luttrad soldat på historiska och framtida slagfält kan inbitna Battlefield-fans nu för första gången byta ut krigets apokalyps mot storstadens kaos. I Battlefield: Hardline axlar spelarna rollerna som några av USA:s hårdaste snutar och deras motparter på andra sidan om lagen. Det är tjuv och polis, fast med tunga vapen, helikoptrar och biljakter.

Hardline är uppdelat i två lägen: kampanj och multiplayer. När man spelar online är det verkligen en klassisk Battlefield-installation man hamnar i, trots det nya fodralet. Upplägget känns igen väldigt tydligt från tidigare spel även om de flesta matchtyperna är nya. Conquest är den matchtyp som kommer vara allra mest bekant, medan Hotwire är en högoktanig nytolkning av det klassiska läget där två lag kämpar om att hålla olika punkter på kartan. Skillnaden är bara den att istället för fasta byggnader, eller liknande, ska spelarna kontrollera muskelbilar som de ska manövrera runt i ett stadslandskap. Det kanske inte är så särskilt elegant, men det är underhållande. Andra lägen går exempelvis ut på att brottslingarna ska ta sig in i ett bankvalv och komma undan med pengarna, en gisslansituation där polisen ska eskortera VIP:s till säkerhet och ett läge där de båda lagen tävlar om en stor summa pengar som finns i en depå i mitten av banan.

Tack vare de uppfinningsrika nya lägena måste även erfarna spelare lära sig att tänka nytt när det kommer till strategisk planering. De olika banornas utformning, karaktärernas utseende och bakgrundsmusiken gör dessutom att det känns som att man transporterats in i en Hollywood-film av det våldsammare slaget. Så även om Battlefield-formulan är densamma, känns den mer som en fond i bakgrunden och lämnar gott om plats för alla nya upptäckter man som spelare har att göra.

Tröttnar man på att bli besegrad i onlinelägen går det alldeles utmärkt att spela själv offline. Kampanjen är nämligen riktigt välgjord med, som väntat, förstklassig grafik och en handling som faktiskt ägnats en hel del eftertanke. Så mycket inspiration har hämtats från filmens värld att det ibland nästan känns parodiskt, men samtidigt gör igenkänningsfaktorn att man lätt dras med i huvudpersonernas jargong. Kampanjen för en in i farliga break-and-entry-situationer, genom dammiga biljakter och in i konfrontationer med hårdföra mafiosos. Något som känns väldigt främmande för en inbiten Battlefield-spelare är det faktum att kampanjen välkomnar smygande med öppna armar. Visst, man kan skjuta sig igenom hela kampanjen, men genom att smyga och arrestera så många skurkar man kan låser man upp långt mycket fler bonusar. Det är ett nytt sätt att spela Battlefield på, helt klart, men tack vare det bra genomförandet känns det snabbt naturligt och passar dessutom spelets tema.

Battlefield: Hardline är definitivt inte något revolutionerande spel, men det visar ändå hur en utvecklare kan ta ut svängarna ordentligt med en välbeprövad formula. Väl värt att ta sig en titt på.

Det Bra

  • Bra kampanj
  • Fräscha nya multiplayer-lägen

Det Dåliga

  • Fordonskontrollerna känns inte övertygande
8

Skriven av: Ola Lundin

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi