Blur

Av i i Recensioner, 2 Mer

Blur

Blur är en märklig hybrid som korsar gränsen mellan arkadracing och cartoonracing á la Mario Kart. Upplägget känns igen från spel såsom Burnout och Need for Speed.

Man väljer ett lopp att köra och en bil att använda. Bilarna är indelade i tre olika kategorier, drifty, off-road och balanced. Under loppets gång samlar man på sig power-ups. Dessa består av olika sorters projektiler man kan avfyra, nitro-boosts, skyddande sköldar etc.

Man tar sig framåt i spelet genom att köra ett antal lopp i rad. Beroende på vilken placering man får kammar man hem ett visst antal stjärnor. När man fått tillräckligt många stjärnor på tillräckligt många lopp låser man upp en finalbana mot en särskilt skicklig motståndare. Därefter går man vidare till nästa sektion av spelet.

Nya bilar låser man upp genom att klara av olika bedrifter under loppen. Snygga drifts, prejningar och skickligt avfyrade projektiler ger poäng som, när man nått ett visst antal, låser upp nya bilar.

Allt är väldigt enkelt upplagt och lätt att förstå. Det finns inget mellan loppen som distraherar såsom uppgradering av bilar eller liknande utan det är på banan som allt utspelar sig. Tyvärr är spelkänslan inte särskilt engagerande. Blur går aldrig särskilt fort och kontrollen känns seg. Power-upsen är ett småroligt inslag men gör dessutom spelet mycket svårare. Man är aldrig säker på sin tron och det kan bli oerhört frustrerande när man kastas längst bak i loppet av en av motståndarnas projektiler. Spelet är nämligen riktigt utmanande som det är, med projektilerna finns det ännu fler faktorer som gör att man kan förlora ett lopp. Dessutom är det väldigt svårt att skydda sig när en motståndare väl siktat in sig på en.

Grafiken i spelet lämnar mycket mer att önska. Banorna saknar detaljer och är inte särskilt inspirerande. I många racingspel som finns på marknaden idag blir man slagen av förundran över den storslagenhet och uppfinningsrikedom som pryder banorna, men i Blur är banorna mest en grå kuliss.

Blur lyckas inte imponera på någon punkt, istället saknar det många element som gjort andra spel i genren framgångsrika. Utvecklarna verkar ha fokuserat väl mycket på power-upsen och glömt bort vad som egentligen gör ett racingspel underhållande.

Det Bra

  • Cool design

Det Dåliga

  • Svag spelkänsla
  • Tråkig grafik
  • Frustrerande
4

Skriven av: Ola Lundin

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi