Call of Duty: Black Ops Annihilation

Av i i Recensioner, 3 Mer

Call of Duty: Black Ops Annihilation

I Annihilation som är det tredje nedladdningsbara tillägget till Call of Duty: Black Ops ställs spelaren inför zombies och fyra nya multiplayerbanor.

Black Ops måste ses som en stor succé i FPS-genren (first person shooter). Precis som sina föregångare har spelet byggt upp ett stort community av fans som nöter banorna med lust och glädje. Precis när de ursprungliga banorna, och de som kom i nedladdningsbara tillägget First Strike, började kännas enformiga släppte emellertid Treyarch Annihilation, ett pack med fyra nya multiplayerbanor och en ny arena till zombies. Multiplayerbanorna är riktigt intressanta och Treyarch har gjort sitt yttersta för att göra dem så actionspäckade, snygga och väldisponerade som möjligt.

Banan Hazard utspelas på en golfbana med kringliggande resort. Den kloke undviker de stora öppna ytorna som ofta bevakas av krypskyttar. Istället är det längs banans sidor som de flesta striderna sker.

Silo är fullkomligt hopplös om du inte spelar med ett tight sammansatt lag eller har mycket god kunskap om upplägget. Den utspelas i en rysk missilbas och består av mysel av gångar som går kors och tvärs och möter varandra i ödesdigra korsningar. Den är inte lika visuellt eggande som Hazard men har en djupare taktisk dimension.

På Drive-In utspelas striderna på medellång distans. Man befinner sig på en Drive-In-biograf i äkta 50-talsstil komplett med arkadhall. Platsen är mycket nedgången och påminner visuellt om Fallout-spelen. Striderna här brukar bli riktigt intensiva och man får ständigt hålla utkik efter dolda skyttar bland de många gömställena.

Hangar 18 för tankarna till Area 51 med ett imponerande Blackbirdflygplan i mitten. Den är fylld med populärkulturella referenser och får en ofta att dra på munnen. Så är också fallet med banan Shangri-La som är som hämtad ur en Indiana Jones-film. Istället för det harmoniska paradis som beskrivs i James Hiltons bok är Treyarchs Shangri-La en mardrömslik labyrint fylld med klaustrofobiska gångar och diaboliska fällor.

Sammandraget så levererar Annihilation precis vad man vill ha och förväntar sig av ett nedladdningsbart tillägg i den här prisklassen. Banorna är mycket välgjorda och livar upp spelandet om man tröttnat en aning på de gamla banorna. Gillar man zombieläget har man en riktig utmaning att bita i.

Det Bra

  • Visuellt imponerande
  • Väldisponerade banor
  • Mer zombies!

Det Dåliga

  • Hade varit kul med något nytt vapen
8

Skriven av: Ola Lundin

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi