Captain Sabertooth and the Magic Diamond

Av i i Recensioner, 4 Mer

Captain Sabertooth and the Magic Diamond

Kapten Sabeltand och den magiska diamanten finns inte bara som film utan även som spel. Välkommen till piraternas värld.

Nu kan kidsen spela ett plattformsspel baserat på den norska filmen Kapten Sabeltand och den magiska diamanten. Spelet finns till PC och Nintendo Switch och är helt översatt till svenska. Jag har dock inte sett filmen så jag kan inte avgöra om spelet följer filmens handling eller inte.

Vill du spela som kille eller tjej? Det är upp till dig fast båda är barn vilket är bra med tanke på att spelet riktar sig till en yngre publik. Själva spelupplevelsen skiljer sig inte åt oavsett kön. Det blir dock givetvis olika röster om du spelar som Pinky eller Veronica.

Handlingen är enkel och svag. Kapten Sabeltand kräver att du ska överlämna en magisk diamant till honom. En diamant som han helt enkelt har fått för sig att du stulit. Handlingen känns lite barnslig men den passar in på målgruppen.

Captain Sabertooth and the Magic Diamond började enkelt. Lite väl enkelt även för barn. Det var bara lite ondskefulla djur som stod i vägen för plattformshoppandet. Fast skulle man bli angripen av en orm eller annat djur poppade automatiskt upp ett hjärta ur djuret när den väl besegrats vilket gjorde fighterna enklare.

Det visade sig dock att spelet snart skulle bli svårare allt eftersom nya spelelement infördes. Djuren blev tuffare, vägghoppen blev ett måste. Svårighetsgraden blev utmanande, men inte alltför svår för kidsen.

Spelet är ett plattformsspel med några minispel såsom att skjuta med kanoner. Det gäller att utföra uppdrag, samla mynt och ädelstenar samt hitta kistor som inte är så väl dolda. Banorna sitter ihop i fyra världar. Man kan inte öppna en hel värld på en gång utan det blir lite hoppande hit och dit under spelets gång. Vissa delar av banorna får man helt enkelt återkomma till när man hittat rätt grej såsom en nyckel eller en förmåga som att hoppa mot väggar. Målet för uppdragen är dock hela tiden enkel att se.

Captain Sabertooth and the Magic Diamond är helt och hållet ett sidscrollande spel. Det innebär att man inte kan röra sig i djupled. Grafiken är dock tredimensionell. Den är tilltalande och välgjord för målgruppen. Grafiken har dock en tendens att bli enformig då det mesta ser ut att vara exakt samma miljö. Det är inte bara grafiken som är enformig utan även rösterna. Pinky alternativt Veronica kommer med kommentarer som man mycket väl känner igen efter ett tags spelande. Det finns dock mellanscener där variationen är betydligt bättre.

Det märks tydligt att Captain Sabertooth and the Magic Diamond är för barn. Det är dock välgjort och passar målgruppen väl. Visst finns det passager som kan vara svåra för ett barn, men överlag är svårighetsgraden bra. Toppen att spelet är helt på svenska. Spelet är lite enformigt i längden.

Det Bra

  • Svenska
  • Passar målgruppen bra
  • Välgjort

Det Dåliga

  • Enformigt i längden
  • Svag story
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...