Chimpuzzle Pro

Av i i Recensioner, 2 Mer

Chimpuzzle Pro

Vad kan man säga om Wii U-spelet Chimpuzzle Pro? Är det Tetris i kombination med plattformshoppande där du hoppar med en apa genom söta djungelnivåer?

Jag hade inte hört talas om Chimpuzzle Pro tidigare och hade från bilderna på Nintendo eShop fått en felaktig bild av spelet. Jag trodde att det skulle vara ett sidscrollande plattformspel av indie-typ. Men när jag startade spelet visade det sig att jag hade helt fel. Det var istället ett tetris-liknade spel som går ut på att du ska placera ut tetris-former så att apan Beebo ska kunna nå sina bananer i slutet av banan. Detta skulle i sig själv inte behöva vara negativt. Mitt stora problem är att spelet inte guidar en alls. Man får inte veta vilka kontroller man ska använda eller vad spelet går ut på. Jag anser mig själv vara en relativt van spelare. Något över en nybörjare och en bra bit under de bästa, kanske en rätt normal spelare.

Första gången jag försökte spela, lägg märke till försökte spela det, så blev jag så frusterad över att inte förstå poängen med spelet att jag stängde av det. Detta utan att ens ha gått vidare från första banan. Tredje gången jag spelade så gav jag upp och gjorde en Googlesökning för att få reda på syftet samt hur man spelade. Sökningen gav dock inte så mycket förutom att jag fick reda på att apan hette Beebo och att det gula i slutet av banan var bananer.

Det visade sig att man styr spelet med styrkorset samt Wii Gamepadens tuschskärm, men kontrollerna känns väldigt obekväma och inte speciellt användarvänliga. Det var svårt att styra objekten rätt. Visst detta kan handla om mig som spelare och hur van man har blivit med att spel hjälper en vidare i spelet, men någon måtta får det ändå vara. Spelupplevelsen var nämligen i stort sätt rakt genom negativ.

Det finns dock en positiv sak med Chimpuzzle Pro och det är miljöerna. Jag uppskattar de små knasigt tecknade och söta djungelmiljöerna. Hade gärna sett spelet som ett plattformsspel istället. Vem ska då spela Chimpuzzle Pro? Jag kan tyvärr inte rekommendera spelet till någon i dess nuvarande form.

 

_________________

Några funderingar från redaktionen, från Mats närmare bestämt: Efter att ha läst Lindas recension hittade jag en gratisversion av Chimpuzzle till datorn på CW-Games hemsida. Nu ska det dock sägas att spelet hette Chimpuzzle och inte Chimpuzzle Pro. Jag satt ett bra tag och försökte komma underfund med kontrollen. Den visade sig vara lika dålig som Linda beskrivit gällande Chimpuzzle Pro. Chimpuzzle var näst intill ospelbart på datorn och jag gav upp efter att ha insett att spelet bör slängas på soptippen.

Det Bra

  • Söta miljöer

Det Dåliga

  • Dåliga kontroller
  • Dåliga instruktioner
2

Skriven av: Linda Brorsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi