Contour Unimouse Wireless

Av i i Recensioner, 2 Mer

Contour Unimouse Wireless

Contours mus Unimouse Wireless är till för dig som vill ha en ergonomisk och flexibel mus som kan justeras på alla möjliga sätt.

Lägg handen avslappnad på bordet framför dig – inte platt utan på ett sätt så att handen och underarmen känns helt avslappnad. Titta på vinklingen av handryggen. Överensstämmer den med vinkeln på ryggen på din mus? Troligtvis inte. Att lägga handen platt på bordet är inte den ställning som kroppen anser vara neutralläge eller viloläge. För att handen ska vila på hela musens rygg krävs väldigt ofta att man roterar handen något inåt. En normal mus är alltså ofta inte helt ergonomiskt utformad.

Det har Contour tagit fasta på. Deras mus Unimouse Wireless är justerbar helt steglöst i fyra leder för optimal ergonomi. Man kan vinkla musen upp till 70 grader vilket gör att det ser ut som om den nästan står upp. På så sätt kan du hitta en ställning där handen känns avslappnad. Musen kan dock aldrig bli helt platt utan ryggen lutar alltid minst 35 grader. Själv fann jag att optimal vinkel låg någonstans i mitten. Det gav en stor skillnad i komfort jämfört med den mus jag använder till vardags.

Tummen vilar i en ”vagga” som även den är steglöst justerbar. Den kan justeras i tre leder för att passa olika individer. Komfortmässigt är det riktigt skönt med denna ”vagga”.

Unimouse Wireless har sex programmerbara knappar. Man måste dock ladda ner programvara från Countors hemsida för att justera funktionerna. Det finns ingen information om detta i manualen. Då Unimouse Wireless har en bred rygg har Contour lyckats pressa in en tredje knapp som har lite olika funktion beroende på program.

Knapparna sitter bra till med undantag för tumknapparna. Då tummen ligger i en ”vagga” blir det aldrig helt naturligt att flytta tummen till knapparna. Det är en klar nackdel för min del eftersom jag ofta använder bakåtfunktionen när jag surfar på nätet. Just den knappen sitter riktigt dåligt till och därför har jag flyttat denna funktion till mittknappen på musens rygg.

Unimouse Wireless är givetvis ingen gamingmus men jag tycker att den är mycket bra för kontorsjobb och surfning. Den är inte bara skön utan har även bra precision och markörhastigheten kan ställas in i tio steg från 800 till 2800 DPI med en brytare på musen.

Jag älskar det mesta med Contour Unimouse Wireless. Det kommer att bli den mus som jag använder när jag inte spelar. Enda problemet är tumknapparna, och då speciellt den bakre, som är för svåra att nå.

Det Bra

  • Ergonomisk – bättre vinklad än standardmöss
  • Många justeringsmöjligheter
  • Kan programmera knapparna

Det Dåliga

  • Tumknapparna
  • Det står inget i manualen om hur man programmerar knapparna
  • Tung
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi