Creative Outlier Air V2

Av i i Recensioner, 3 Mer

Creative Outlier Air V2

Med Super X-Fi-funktionen i hörlurarna siktar Creative på bra ljud i Creative Outlier Air V2.

Creative har utvecklat en ljudteknik som de kallar Super X-Fi (SXFI). Med den tekniken får lyssnaren ljud som är anpassad till just denne och ska enligt Creative ge den ”ultimata lyssningsupplevelsen”. SXFI är en mjukvarubehandling av ljudet i en app. Detta för att anpassa ljudet till lyssnaren. Det är dock enbart ljud som finns på mobilen som berörs av SXFI. Tyvärr kan man inte få någon SXFI på strömmat ljud såsom Spotify, Youtube och Netflix. Det begränsar användningsområdet eftersom många strömmar musik istället för att lyssna på musik lagrad på mobilen.

Att Creative Outlier Air V2 har SXFI medför en lite mer komplicerad installation än vad som är vanligt. Vill du inte utnyttja SXFI är det dock enkelt. Det är bara att para hörlurarna med mobilen. Vill du använda SXFI måste du dock först installera en app. Därefter läses örats utformning av via mobilens kamera. Detta är knepigt och är lättast att utföra om man har någon som hjälper till. Slutligen ansluts Creative Outlier Air V2 till mobilen via Bluetooth.

Creative Outlier Air V2 sitter ganska skönt i örat. De har touchkontroller istället för traditionella knappar. Touchkontroller kan innebära problem eftersom det är lätt att komma åt dem av misstag. Det har Creative tänkt på. Genom att alla kommandon kräver två eller tre pekningar alternativt att man håller inne fingret så är risken att man kommer åt touchkontrollen av misstag. Visst kan det kännas lite underligt att behöva peka två gånger på hörluren för att svara på ett samtal men det fungerar bra.

Laddningsfodralet är snyggt men lite i största laget. Fast storleken ger möjlighet till en ganska lång total speltid. Batteritiden är nämligen bra. Den är 12 timmar per laddning och 34 timmars total speltid med laddningsfodralet.

Creative Outlier Air V2 kan användas för den som gillar att träna. Hörlurarna har nämligen klassats som IPX5 vilket innebär att man kan spola vatten på dem.

Ljudet får klart godkänt. Basen är enligt mig bra men lite väl markant enligt min fru. Diskanten är lite fattig. Ljudet är något onyanserat men om man tar hänsyn till det låga priset så får ljudet mer än godkänt. SFXI ger en förbättring av ljudet när det väl kan användas. Samtalskvaliteten är bra. När jag frågat efter kvaliteten på ljudet hos den jag pratat med har denne tyckt att hen hörde alldeles utmärkt.

Hörlurarna har stöd för röststyrning med Siri och Google Assistant.

Creative Outlier Air V2 är ett par budgethörlurar som är väl värda pengarna. Ljudet är bra för prisklassen och batteritiden utmärkt. Däremot har man begränsad användning av SXFI. Använder du Spotify och inte låtar i mobilen så fungerar inte SXFI.

Det Bra

  • Bra ljud för prisklassen
  • SXFI höjer ljudkvaliteten
  • Bra laddningstid
  • Svårt att komma åt touchkontrollen av misstag

Det Dåliga

  • SXFI kan inte användas med strömmat ljud
  • Krånglig installation
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...