Creative Zen Sleek Photo

Av i i Recensioner, 2 Mer

Creative Zen Sleek Photo

Med MP3-spelaren Zen Sleek Photo från Creative kan man, förutom att lyssna på musik, även visa foton och lyssna på radio.

Med en kraftfull MP3-spelare, 20 Gb hårddisk och stilren design ska Creative Zen Sleek Photo vinna musikälskarnas hjärtan. Designmässigt tycker jag emellertid inte att Creative lyckats speciellt bra. Skalet är gjort i aluminium med vita inslag – smakfullt, men för tamt och kallt.

Även knapparna är i aluminium De är placerade som ett upp-och-nedvänt U med en vit touchpad däremellan. Touchpadens förinställda känslighet är löjligt sensibel. Minsta lilla beröring ger utslag, vilket gör det omöjligt att navigera i menysystemet. Känsligheten måste därför sänkas. Då fungerar touchpaden riktigt bra.

Menysystemet i Creative Zen Sleek Photo är enkelt att navigera genom. Man hittar lätt såväl album, foton som artister. Dessutom kan menyerna anpassas efter olika användares behov.

Den inbyggda radion fungerar sådär då mottagningen inte alltid är den bästa, men för den skull inte dålig. För att lyssna på radion måste man använda de medföljande öronsnäckorna eftersom antennen är inbyggd i hörlurssladden. En mycket bra finess är att det går att spela in från radion. Creative Zen Sleek Photo har även försetts med mikrofoninspelning. Denna finess finns dock inte med i menyn från början – varför det? Därför var jag nära att missa den.

Att överföra data till Creative Zen Sleek Photo är enkelt. Antingen använder man Windows Mediaplayers synkronisering, vilket är otroligt smidigt, eller den gamla hederliga drag-och-släpp metoden.

Att visa foton fungerar, men skärmen på Creative Zen Sleek Photo är relativt liten, bara 1,7 tum, och dessutom inte speciellt skarp. Det ger något suddiga bilder. Färgerna är emellertid helt ok. Bilderna kan visas i ett bildspel och en av bilderna kan användas som bakgrund.

Ljudkvalitén är riktigt bra, varmt och nyanserat med en bra återgivning över hela ljudspektret. Är man inte nöjd kan ljudet justeras med en fembands equalizer. De medföljande hörlurarna kunde gott ha varit lite bättre då såväl bas som diskant känns lite avhuggna.

Creative Zen Sleek Photo kan antingen laddas via en USB-port eller ett vägguttag. Det senare alternativet är löjligt utformat. Man måste nämligen först koppla in USB-kabeln innan laddningssladden ansluts.

Creative Zen Sleek Photo är visserligen inte speciellt snygg, men den är lättanvänd och har många användbara finesser. Lång batteritid (mer än 19 timmar), bra ljudkvalitet, stor hårddisk, fotovisning och inspelningsbar radio gör Creative Zen Sleek Photo till en mångsidig och mycket bra maskin.

Specifikationer

 • Kapacitet: 20 GB
 • Mått: 59 x 101 x 17.1 mm
 • Vikt: 157 g
 • Speltid: Över 19 timmar
 • Format: MP3, WAV, WMA, WMA-DRM
 • Fotoformat: JPG
 • Inspelning: Röst och FM Radio
 • Överföring: USB 2.0 alt USB 1.1
 • Skärm: 1,7", 160 x 128 pixel OLED skärm (262,144 färger)

Det Bra

 • Välljudande
 • Stor hårddisk
 • Inspelningsbar radio
 • Lättanvänd

Det Dåliga

 • Fotona blir något suddiga på den lilla skärmen
 • Designen
 • Radiomottagningen kunde ha varit bättre (är inte dålig heller)
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi