Creepy Road

Av i i Recensioner, 6 Mer

Creepy Road

En tuff lastbilschaufför mot ilskna kaniner, upproriska bönder och flygande elefanter. Vem vinner?

En lastbilschaufför, Flint Trucker, krockar med en circusbjörn. Resultatet blir en kraschad lastbil. Det är bara att börja gå mot närmaste stad för att skaffa hjälp och dessutom rädda sin älskade Angelina. Vägen dit visar sig snart vara betydligt tuffare än väntat. Det är inte bara människor som visar sig vara ett dödshot utan även i normala fall fredliga djur. Eller vad sägs om en kossa som byggt om sitt juver till en dödsbringande kulspruta? Eller en argbigga med en selfiestick i högsta hugg?

Själv är du inte försvarslös utan grundvapnet är en enkel pistol som senare uppgraderas till betydligt tuffare vapen. Däribland ett vapen likande en stor boxningshandske som effektivt tystar fienden. Eldkastare, kulsprutor och molotovcocktails är andra vapen. Flera av vapnen är riktigt tuffa och det är enkelt att byta mellan de man har för tillfället. Även fienden är välförsedd med dödsbringande vapen. De skyr inte några medel. Vad sägs om svärdsfiskar som droppar ner från himlen? Eller flygande elefanter med geggasprutande snablar?

Creepy Road är ett intensivt actionspel som inte ger dig som spelar mycket andrum. Man matas med mängder av fiender som kul nog kan ta död på varandra i bästa fall. Varför inte locka ett gäng dumskallar mot en annan knäppskalle. Han kastar sin molotovcocktail rakt mot sina argsinta kompisar (?) och du kan tacka för hjälpen.

Creepy Road är ett sidscrollande 2D-skjutarspel med en härligt överdriven grafik. Allt är snyggt och det är en fröjd att se alla fantasifulla fiender man stöter på. Inte minst bossarna. Grafiken är faktiskt spelets allra största behållning.

Creepy Road är ett intensivt spel. Spelet var till en början bra, men innan jag spelat igenom det, vilket tog drygt två timmar, hann jag tröttna. Trots att spelet är variationsrikt på så sätt att det finns många miljöer och tuffa fiender blev det samma sak hela tiden – skjuta, skjuta och åter skjuta. Spelet passar dock bra att spela korta stunder som handhållet spel.

Det Bra

  • Fantastisk grafik
  • Tuffa fiender
  • Passar bra som handhållet spel

Det Dåliga

  • Enformigt i längden
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi