Cricket 2005

Av i i Recensioner, 2 Mer

Cricket 2005

EA Sports har de senaste åren visat att de kan producera snygga och välgjorda sportspel. Dessutom har de börjat täcka fler och fler olika sporter. De är inte längre bara Fifa och NHL som bär EA:s emblem utan en hel drös sporter har uppmärksammats. Till och med sporter som ingen förstår och känns helt felplacerade i hyllan. Jag talar om cricket, sporten ingen spelar än mindre förstår om man inte är adelsbritt. Time for thé!

Ärligt talat hade Minigolf 2005 eller varför inte Plockepinn 2005 känns mer naturligt att spela än cricket. Jag har personligen aldrig sett en cricketmatch eller ens hört talas om en på svensk mark. Ändå väljer EA att släppa titeln i Sverige. Men givetvis skall även Cricket 2005 få sig en match och jag utmanade kompisarna på en match, något som möttes av skrattsalvor tills spelet åkte fram.

I spelet gäller det att antingen vara slagman eller kasta bollen. Bollen ska kastas mot några pinnar i andra änden av banan som kallas Grind. Målet är simpelt nog att träffa pinnarna eller slagmannen utan att denna lappar till bollen. Slagmannens uppgift är att klippa till bollen och springa fram och tillbaka innan bollen når ”brännaren”.

För enkelhetens skull går vi inte in på de mer dunkla frågorna som hur man räknar poäng och om hemmalaget eller bortalaget ansvarar för thékokandet. Fair enough, de kanske inte är så svårt att utföra. Alla har väl spelat brännboll alternativt kastat saker på intet ont anande pinnar.

För att spelet ska bli aningen mer utmanande än Pong så finns givetvis olika slag och kast att bemästra till perfektion. De är faktiskt inte lika lätt som att klappa till en tennisboll med plattracket på brännbollsplan, tro det eller ej. Med ligor, turneringar, möjlighet att skapa spelare osv. ger EA Sports den ovanliga sporten de vanliga funktionerna. Men egentligen är det inte mer än så.

Omdöme: Det finns inte så mycket att säga om Cricket 2005. Spelet saknar drag och skapar ingen dröm om att någon gång bli ett cricketproffs. Man blir helt enkelt inte engagerad av spelet utan bara uttråkad. De finns säkert de som har cricket som passion här i livet och ser fram emot ett par härliga timmar framför TV: n men för oss andra är spelet inte värt att nämna. Utförandet är värt höga betyg men spelkänslan kammar noll. Slutresultatet blir en 3:a. Mycket yta, inget inuti.

Det Bra

  • Snyggt och välgjort.

Det Dåliga

  • Cricket, är det samma som krocket?
  • Fullständigt ointressant.
  • Svårt att slå ordentliga slag.
3

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi