CSI: Hard Evidence

Av i i Recensioner, 3 Mer

CSI: Hard Evidence

CSI är en underhållande tv-serie med både spänning och mängder av intressanta moment. Min förhoppning om spelet var att det åtminstone skulle hålla en snarlik rang. Sorgligt nog var mina förhoppningar alldeles för höga.

CSI är något jag tycker om att kolla på om kvällarna när tröttheten blir alltför påtaglig och natten närmar sig. Spänningen i tv-serien gör sitt och man blir fast i de stundtals fängslande ögonblicken som den har att bjuda på. Denna känsla är det något som man som innerligt hoppas på att även spelet kan leverera… men nej.

Trots att karaktärerna är tagna ur självaste tv-serien och faktiskt jobbar sida vid sida med en själv så känns det inte tillräckligt jordnära och spännande. Det fattas ett visst ovetande och funderingar som bara tv-serien kan framföra. I CSI: Hard Evidence känns allt så uppenbart och som om allt redan ligger serverat på silverfat. Folk och omgivningen ger en ledtrådar som är så oerhört uppenbara och pekar åt exakt rätt håll, vilket gör det hela väldigt genomskinligt. Det är för lätt.

Spelet går att ta sig igenom på ca 8 timmar och allt tack vare en snarkande lätt svårighetsgrad i kombination med ett inte alltför vackert yttre som får en att vilja ta sig till slutet av spelet bara för att slippa se mer. Spelet lackar all stil som denna generation har att bjuda på och visar istället upp förra generationens spelgrafik som man för länge sedan tröttnat på.

CSI: Hard Evidence har som tur var inte särskilt jobbig musik, inte alltför tröttsamma laddningstider eller störande buggar, vilket i alla fall underlättar spelandet. Men trots detta lyckas spelet knappt hålla greppet om en under de få timmar som den så kallade glädjen varar. Det är i allmänhet ett tråkigt spel om man inte är ett riktigt stort fan till serien, och då menar jag ett riktigt stort fan. Inte ens min sambo, som avgudar serien och har sett alla delar av den som hitintills släppts, orkade sig igenom detta sömnpiller till spel.

Det Bra

  • Karaktärer från TV-serien

Det Dåliga

  • För lätt
  • Ointressant
  • Oengagerande
2

Skriven av: Sannie Jönsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...