Diablo III

Av i i Recensioner, 3 Mer

Diablo III: Eternal Collection

Diablo III gör nu sin entré på Nintendo Switch. Detta i ett helt paket med grundspel och samtliga DLC:er.

Få personer har nog undgått Blizzard Entertainment´s spelserie Diablo och vilken påverkan den har fått på spelvärlden. Samtidigt växer sig Nintendos senaste konsol Switch sig mer och mer populär.

Diablo III: Eternal Collection är äktenskapet mellan dessa två vitt skilda världar, något som visar sig vara som gjort i den djävulsprydda himmelen.

För alla er som tidigare har spelat Diablo III, så vet ni precis vad som ingår i paketet, Blizzard har återigen lyckats med en riktigt bra portning, och lyckas utnyttja nästan allt Switchen har att ge.

Spelpaketet innehåller allt som erbjuds i den senaste versionen av Diablo III. Du har en köttig kampanj, adventure mode och nephalem rift, samma oändliga hack & slash som tidigare, och denna gång börjar kalaset med alla sju klasserna direkt. Varken Crusader eller Necromancer kommer sent till festen denna gång.

Känslan i spelet är sig lik, och även om det till viss del är märkbart att upplösningen är något låg och att spelet körs i “low FX”-läge så har Switchen inga problem att hänga med, även när det är hundratals monster och effekter på skärmen, varken om man spelar i dockat läge eller handhållet.

Effekter och grafik i all ära, med det viktigaste i ett hack & slash-spel som Diablo III är nog ändå kontrollerna och sättet man styr sin karaktär. Även här märks det att Blizzard har lagt tid och omtanke på hur dessa system ska fungera.

Kontrollerna känns direkt intuitiva, även om man till viss del saknar den precision mus och tangentbord ger. Menyerna är snabbt överskådliga, och att byta utrustning och magi går på ett nafs. Det är inte alltid helt lätt att bestämma vart på skärmen man vill hoppa till som barbar, eller välja vilken plätt av mark man vill förvandla till ett eldhav, men som kompensation finns istället ett “lock on”-system som låter dig sikta in dig på ett monster i taget.

Tyvärr så utnyttjas inte Switchens touch screen, något som hade kunnat göra meny-hoppandet ännu ett snäpp vassare, och kanske även tillåtit finliret som saknas i stridens hetta. Det är något som säkert inte hade använts alltför mycket, men hade ändå varit en trevlig integration som hade satt pricken över i:et. För veteraner av serien som är ute efter möjligheten att svinga stridsyxan på resande fot så finns det dessvärre ingen möjlighet att importera karaktärer från andra system. Här börjar man på ruta ett, helt utan paragon points och legendariska vapen liggandes i sin kista.

Men som ett litet plåster på såren så behöver man inte spela igenom kampanjen denna gång för att låsa upp adventure mode, så dom som redan har jagat Diablo III till världens ände femtioelva gånger tvingas inte att göra det omgång femtiotolv, utan kan hoppa direkt in på den “riktiga” delen av spelet.

Diablo III: Eternal Collection riktar sig främst till Switch-ägare som tidigare missat Diablo-serien, och till veteraner som är ute efter samma blodsprutande paket i ett nytt format. För båda grupperna är det en stark rekommendation att inkludera spelet i sin kollektion, för spelet lyckas verkligen med att visa upp det bästa av två världar.

Det Bra

  • Djävulen i fickformat
  • Silkeslen prestanda

Det Dåliga

  • Precision i stridens hetta
  • Grafik och effekter på lågvarv
8

Skriven av: Henrik Starefors

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi